Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ,ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ...ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ..!!!

Προβληματισμός και αμηχανία επικρατεί σε Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη μετά την απώλεια του Βύρωνα Πολύδωρα που άφησε με 153 βουλευτές τη συγκυβέρνηση.

Στο παρασκήνιο ψιθυρίζεται ότι υπάρχουν βουλευτές και της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορεί να τινάξουν στον αέρα την εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές.

Οι βουλευτές αυτοί από πλευράς Ν.Δ. είναι οι κ.κ.Κακλαμάνης, Ταμήλος, Καρασμάνης, Βλάχος και Κουτσογιανακόπουλος

Από το ΠΑΣΟΚ είναι οι κ.κ. Μωραϊτης, Ντολίος, ....

..Σηφουνάκης, Μανιάτης, Κασσής και Κουτσούκος.

Τα μαξιλάρια

Η συγκυβέρνηση πάντως αναζητά βουλευτές μαξιλάρια, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος των πρόωρων εκλογών.

Μεταξύ αυτών είναι ο ανεξάρτητος κ. Κασαπίδης ο οποίος έχει επιλέξει να μην “κοντράρει” την κυβέρνηση.

Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι κ.κ. Νταβρής και Χαϊκάλης από τους ΑΝΕΛ που θεωρούνται ως κοντινοί στην ιδεολογία της ΝΔ.

Στο παρασκήνιο ψιθυρίζεται ότι στην κυβερνητική πλειοψηφία μπορούν να προστεθούν υπό προϋποθέσεις και οι κ.κ. Λοβέρδος και Αηδόνης.

Μια τελευταία λύση θα μπορούσε να είναι η επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, κάτι που έγινε σαφές και από την παρέμβαση του Γιάννη Μιχελάκη.


Ο ρόλος Κουβελη

Πάντως μια τέτοια εξέλιξη θεωρείται δύσκολη καθώς ο Φώτης Κουβέλης όπως έδειξε το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ έστριψε το τιμόνι του κόμματος προς τα αριστερά.

Ωστόσο, πολλά θα εξαρτηθούν από τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες για την ώρα δείχνουν ότι η ΔΗΜΑΡ κινείται στο κοινοβουλευτικό όριο, κάτι που σημαίνει ότι είναι ρίσκο οι εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου