Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ως την Πέμπτη στη Βουλή η σχετική διάταξη «Πάγωμα» πλειστηριασμών και παράταση ΦΠΑ στην εστίαση με μονομερή απόφαση

ΣΧΟΛΙΟ : αναμονή μέχρι τις ευρωεκλογές....και μετά όλοι μας 
από το ταμείον...

Μέχρι τέλος της εβδομάδος η κυβέρνηση θα έχει νομοθετήσει για τους πλειστηριασμούς λένε τώρα στην κυβέρνηση, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την Τρόικα. 
 
Μετά την κοινή σύσκεψη Στουρνάρα και Χατζηδάκη με τους ελεγκτές, η ομάδα Τόμσεν αναχωρεί από την Αθήνα και θα επιστρέψει τον Ιανουάριο για να κλείσει τα ....

...ανοικτά θέματα.

Για τα ΕΑΣ η απόφαση θα ληφθεί το βράδυ της Τρίτης στο Eurogroup. 


Αν η εισήγηση της Τρόικας, που συντάσσεται αυτήν την ώρα, είναι θετική για τη χώρα μας, την Τρίτη θα αποφασίσει το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών, ενώ την Πέμπτη θα εγκρίνει ο ESM την δόση του 1 δισ. που θα δοθεί στη χώρα μας έως το τέλος του έτους.
Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη που μετείχαν στη σύσκεψη Στουρνάρα με την Τρόικα, η εισήγηση των εκπροσώπων των δανειστών για τα ΕΑΣ θα είναι θετική. 


Ωστόσο, όπως ανέφερε άλλη αρμόδια πηγή, δεν αποκλείεται να υπάρξουν διαφωνίες από κάποιο μέλος του Eurogroup.
Όπως ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης για τους πλειστηριασμούς, «παρά την περαιτέρω προσέγγιση σε πολλά ζητήματα δεν έχουμε συμφωνία. Υπάρχει ένα πλαίσιο συζήτησης. 


Στόχος μας είναι να υπάρξει νομοθέτηση μέχρι τέλος της εβδομάδος. Προτιμούμε να γίνει με συμφωνία με την Τρόικα ή, τουλάχιστον, χωρίς τη διαφωνία εκ μέρους των ελεγκτών» ανέφερε η ίδια πηγή, που δήλωνε πως το νέο πλαίσιο θα τεθεί υπόψη των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Η αποστροφή αυτή προδικάζει ότι μέχρι την Πέμπτη το αργότερο θα κατατεθεί σχετική διάταξη στη Βουλή, αν και αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης δεν απέκλειαν εντελώς και το ενδεχόμενο να κατατεθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αν δεν προλάβει η κυβέρνηση μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου που κλείνει η Βουλή.
 
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών για τον  ΦΠΑ στην εστίαση «φαίνεται ότι θα νομοθετήσουμε μόνοι μας για την παράταση του μέτρου». 

Παρότι οι ελεγκτές διαφωνούν για την επίπτωση του μέτρου στα δημόσια έσοδα, η ίδια πηγή ανέφερε ότι «τον Ιανουάριο θα συζητήσουμε για αντίστοιχα ισοδύναμα» το ύψος των οποίων θα προσδιοριστεί τότε».

Απέκλεισε πάντως να υπάρξουν νέα μέτρα για μισθούς και συντάξεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου