Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Iλιγγιώδη ποσά (1,2 δισ.) που δαπανήθηκαν ως έξοδα δημοσίου χρέους σε τράπεζες, δικηγορικά γραφεία και χρηματοοικονομικούς συμβούλους.


Σχόλιο:

Ο ρόλος των «ειδικών» της BlackRock, της Pimco και των άλλων «συμβούλων» - Ποιοι ενέκριναν αμοιβές εκατομμυρίων - Γιατί χρησιμοποιούν ψεύτικα ονόματα και οπλισμένους φρουρούς;

Tεράστιο σκάνδαλο ,αναφορικά με το δημοσίευμα του EU Observer για τις «αδιαφανείς και εξόχως προβληματικές αναθέσεις μελετών σε εταιρείες για την παροχή συμβουλών σε χώρες υπό καθεστώς μνημονίου».

Σύμφωνα με ....

..την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, το δημοσίευμα εκθέτει ανεπανόρθωτα την τρόικα, αλλά και τις κυβερνήσεις των χωρών αυτών, συνιστώντας ένα τεράστιο σκάνδαλο. 

«Το γεγονός, μάλιστα, ότι σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, οι αμοιβές των εταιρειών που συμβούλευσαν τη λύση για την Κύπρο εξαρτώνται από το μέγεθος της εκκαθάρισης των κυπριακών τραπεζών, αποκαλύπτει την «αντικειμενικότητα» των ερευνών και την «ανεξαρτησία» αυτών των εταιρειών» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Και συνεχίζει η αξιωματική αντιπολίτευση: «Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σχετική ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών αναφορικά με τα ιλιγγιώδη ποσά (1,2 δισ.) που δαπανήθηκαν ως έξοδα δημοσίου χρέους σε τράπεζες, δικηγορικά γραφεία και χρηματοοικονομικούς συμβούλους. 


Όπως είχαμε επισημάνει, η δαπάνη αυτή είχε υπερτριπλασιαστεί τα δύο πρώτα έτη των μνημονίων και έχει δεκαπλασιασθεί το 2012, εγείροντας ποικίλα ερωτήματα τόσο για τις σκοπιμότητες πίσω από αυτήν την αύξηση, όσο και για αυτές καθεαυτές τις διαδικασίες ανάθεσης, τα κριτήρια και τη διαφάνειά τους».

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να σιωπά γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα. 


Πρέπει να φέρει στον έλεγχο της Βουλής όλες τις σχετικές συμφωνίες και να εξηγήσει που πάνε τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών και πως  το συμφέρον τους διασφαλίζεται από τέτοιου είδους μελέτες, ανατιθέμενες σε εταιρείες που, απ' ό,τι φαίνεται, δεν τηρούν στοιχειώδεις κανόνες διαφάνειας και ανεξαρτησίας» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου