Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΚΕΑΟ :ΛΙΘΟΙ ΠΛΙΝΘΟΙ ΚΕΡΑΜΟΙ, ΑΤΑΚΤΩΣ ΕΡΡΙΜΜΕΝΟΙ ...


Η θεσμοθετηση του λεγομενου ΚΕΑΟ, για πρωτη φορα στα νομικα χρονικα της χωραςχωρις να εισαγεται οχι μονο καμια εξαιρεση για τους χαμηλων εισοδηματων αλλα υπερογκες και βαριες συνεπειες για ολους τους οφειλετες, ισοδυναμει με κηρυξη πολεμου απο την πλευρα της κυβερνησης απεναντι στην νεα γενια ελευθερων επαγελματιων των 300 ευρω:μηχανικων, δικηγορων , ελευθερων επαγγελματιων και οσων θελουν να ασκησουν καποιο επαγγελμα πλην του δημοσιου υπαλληλου η του ανεργου.

Προκειται πλεον για πολεμο γενεων ανοιχτο και ανηλεη. Σε συνδυασμο με την εξοργιστικη προσθετη γραφειοκρατια των συνεχων δηλωσεων στη ΔΟΥ, τον φορο 26% και αλλα εντελως απαραδεκτα οπως μηνιαια ....
...υποβολη καταστασεων πελατωνεπιχειρουν να διαλυσουν ψυχολογικα και οικονομικα τον μικρομεσαιο ελευθερο επαγγελματια.

Θυμιζει την διαταγη του Θεοδοσιουες εδαφος φερειν”  που σημανε, την κατακρημνιση ολων των αρχαιων ελληνικων ιερων και  το τελος του αρχαιου κοσμου. *

Εδω μιλαμε για το την αποπειρα κατακρημνησης  των ευκαιριων απασχολησης. Μονο που μπορει να κατακρημνισθει και το ΚΕΑΟ ομως. Ποτε δεν ξερεις. Δεν εχουμε σημερα μεσαιωνα.

Η μη υπαρξη εξαιρεσεων και ελαφρυνσεων για αδυναμους επαγγελματιες συνιστα αντισυνταγματικο και παρανομο το θεσπισμα αυτο για τους εξης λογους:

1) H ανυπαρξια φοροδοτικης ικανοτητας ειναι και ανυπαρξια εισφοροδοτικης ικανοτητας (σωρεια συνταγματικων παραβασεωνιδε σχετικη μελετη).

2) Παραβιαση του Ευρωπαικου Κωδικα ΚοινωνικηςΑσφαλισης που υποχρεωνει τα κρατη που υπεγραψαν να διδουν περιθαλψη σε οσους στερουνται τους αναγκαιους πορους.
Εδω αφησανε τον κοσμο ανασφαλιστο και συντηρουν δεκαδες χιλιαδες αχρηστους οργανισμους.

3) Ειδικα η χρεωση εισφορων υγειας σε οσους αδυνατουν να τις καταβαλλουνκι ενω ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΧΕΘΗΚΕ εξαιτιας της οικονομικης τους αδυναμιας ειναι οτι πιο εξοργιστικο και απανθρωπο.
Σε αναλογη περιπτωση, 400 δικηγοροι στη Ρουμανια πριν μερικους μηνες πετυχαν να αναγνωρισθει οτι δεν οφειλουν απολυτως τιποτα στον δικο τους ΕΟΠΠΥ, αφ ης στιγμης δεν μπορουσε να τους παρασχει οτιδηποτε και δεν καναν χρηση των υπηρεσιων του. Ας το χουνε υποψη, γιατι ο καιρος γαρ εγγυς.

4) Καταχρηστικη διωξη! Ποτε στην εως σημερα ιστορια δεν διωκοντο νεοι ειδικα και υποαπασχολουμενοι επαγγελματιες για εισφορες. Πρακτικα ηταν παντα συνηθισμενο τα πρωτα 5-10 χρονια αρκετοι επαγγελματιες νεοι να μην πληρωνουν εισφορες γιατι δεν ειχαν φυσικα δημιουργησει ακομα καποιον αξιολογο επαγγελματικο κυκλο και εσοδα. Τους διδοταν ομως σιωπηρα ο χρονος να καταβαλλουν οταν επιτυγχαναν πια μια οικονομικη ανελιξη και ανθοφορια και αρα ειχαν πια την προς τουτο οικονομικη δυνατοτητα.

Ετουτοι εδω, τωρα, εισαγουν εναν καθαρα αντισυνταγματικο νομο, χωρις εξαιρεσεις για αδυναμους, διωκοντας και επαγγελματιες των 600 ευρω αρχικα που σημερα πια μετα 4 χρονια κρισης εχουν γινει των 300 ευρω εισοδημα το μηνα!

5) Ο καθορισμος δε υπερογκης και εξοντωτικης τοκοφοριας, καθαρα τιμωρητικης, σε ανθρωπους, που δεν πληρωναν ξεκαθαρα οχι απο δυστροπια, αλλα επειδη θα εμεναν νηστικoi αν πληρωναν εισφορες, αναδεικνυει τον νομο περι ΚΕΑΟ ως μνημειο κοινωνικης εξανδραποδισμου και αιτιο κοινωνικης αναφλεξης, δοθεντος και του τεραστιου αριθμου των ανασφαλιστων που διωκονται, ειδικα του ΤΕΒΕ που αριθμει εκατονταδες χιλιαδες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου