Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Τα «κόκκινα» δάνεια χαριστική βολή σε χιλιάδες επιχειρήσεις.

Δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και μεγάλες ιστορικές επιχειρήσεις θα αλλάξουν
χέρια τους επόμενους μήνες στο πλαίσιο των προγραμμάτων διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων από τις τράπεζες

Ασφυκτικές πιέσεις από την τρόικα στις τράπεζες προκειμένου να προχωρήσουν χωρίς καμία καθυστέρηση στη διαχείριση των επιχειρηματικών δανείων που δεν εξυπηρετούνται.


Η ώρα μηδέν για τις εταιρείες που δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στια δανειακές τους υποχρεώσεις έφτασε, πυροδοτώντας ένα κύμα ανακατατάξεων το οποίο θα μεταβάλει δραστικά τις ισορροπίες ....

...στην επιχειρηματική ζωή του τόπου.

Η τρόικα τον Δεκέμβριο άσκησε μεγάλη πίεση στις συστημικές τράπεζες, προκειμένου να προχωρήσουν χωρίς καμία καθυστέρηση στη διαχείριση των κόκκινων δανείων.


Ουσιαστικά, όπως αναφέρει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, πρόκειται για ένα τελεσίγραφο της τρόικας, καθώς η υποχρέωση για τη διαχείρισή τους θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει το 2013 - αμέσως μετά την ανακεφαλαιοποίηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, οι τράπεζες έχουν δώσει περίπου 230 δισ. δάνεια και από αυτά περίπου τα 120 δισ. δόθηκαν σε επιχειρήσεις. 


Από αυτά, σύμφωνα με τελευταία επίσημα στοιχεία, το 29,3%, δηλαδή 35 δισ. ευρώ είναι σε καθυστέρηση. 

Το ποσό αντιστοιχεί στα μισά από το σύνολο των περίπου 70 δισ. που είναι τα «κόκκινα» δάνεια στο σύνολό των 230 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου