Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Αυτό το πολιτικό σύστημα της ρεμούλας και της απάτης καταρρέει με πάταγο, βγάζοντας στη φόρα τις «αναθυμιάσεις» του!

 Όταν τα πάντα καταρρέουν στον κοινωνικό ιστό, καταρρέει μέσα μας και η «εικόνα» του ίδιου του εαυτού μας .

Τότε και οι κοινωνίες και τα άτομα επανακαθορίζουν τις σχέσεις τους με τον εαυτό τους, δηλαδή ή επαναστατούν ή καταρρέουν και χάνονται! Ζούμε οριακές στιγμές ως άτομα και ως κοινωνία! 

Η κάθαρση από τις «οπτικές» του χθες και η υιοθέτηση ενός άλλου τρόπου «σκέπτεσθαι» και «αισθάνεσθαι» είναι εκ των ουκ άνευ!

Όταν τα θεμέλια είναι γερά, το τράνταγμα « πονάει» λιγότερο, αλλά όταν είναι σάπια η κατάρρευση είναι βέβαιη. Γι ’αυτό το πολιτικό αυτό σύστημα της ρεμούλας και της απάτης καταρρέει με πάταγο, βγάζοντας στη φόρα τις «αναθυμιάσεις» του!

Τι είναι πάλι αυτό το «έργο», που ξετυλίγεται ....

.....και ονοματίζεται «κάθαρση» από το άνομο, παράνομο και ολοκληρωτικό καθεστώς κατοχής που ζούμε ;

Εσωτερικός εμφύλιος των «ισχυρών» του χρήματος, που παρασιτικά λειτουργούσαν σε βάρος μας τόσα χρόνια, ή ξεκαθάρισμα λογαριασμών των επικυρίαρχων με το κατεστημένο ,που πια δεν τους χρειάζεται, αλλά θέλουν να λεηλατήσουν με δικούς τους , «ξένους παίχτες» την ήδη κατεστραμμένη μας χώρα, «ανακυκλώνοντας» το ίδιο «τέρας» του θανάτου μας ;

Το κοινωνικό σώμα έχει χρόνια αλωθεί από νοοτροπίες και συμπεριφορές ,που κάθε άλλο παρά στην κοινωνική συνοχή και την πρόοδο απέβλεπαν! Το έλλειμμα παιδείας, και μάλιστα πολιτικοκοινωνικής και ανθρωπιστικής, στέκεται τροχοπέδη της ανάγκης μας για επανακαθορισμό της ύπαρξής μας και της ύπαρξης της πατρίδας μας!

Τυχαία καταργήθηκε η πραγματική πληροφόρηση, ο διάλογος με επιχειρήματα-κι όχι κραυγές και συνθήματα; Τυχαία καταργήθηκε η ικανότητα διάκρισης και επιλογής δεδομένων, η δυνατότητα να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους; Τυχαία επιλέχτηκε η εμμονή στο επιμέρους,στην ειδίκευση, ώστε να χάνουμε το όλον;

Μας έπεισαν ότι τα λαικά συμφέροντα έχουν διαφορές, μπλε, κόκκινες και πράσινες εκδοχές! 

Μας έπεισαν ότι έχει άλλη «ιδεολογία» το κάθε κόμμα, κι εμείς καλό είναι να ανήκουμε κάπου ,για να αποκτάμε ταυτότητα και υπόσταση ,αναθέτοντας την τύχη μας σε τυχοδιώκτες επαγγελματίες πολιτικούς, που με σοφίσματα, συνθήματα ψεύτικα και κραυγές μας έπειθαν για τη «σωτηρία» μας! 

Κι εμείς μέσα από ένα στημένο πολιτικό, επικοινωνιακό παιχνίδι αντιπαραθέσεων της «κακιάς ώρας» ,τους εμπιστευόμαστε τις ζωές μας και την τύχη της χώρας μας! Τόνιζαν τις διαφορές μας, για να τις καπηλεύονται!

Οι διαφορές όμως είναι πλούτος κι είναι ό,τι πιο φυσικό να υπάρχουν! Το πρόβλημα είναι ότι μας κατάντησαν νάρκισσους και δε μπορούμε να λειτουργήσουμε επιτέλους «αιρετικά». 

Δε μπορούμε να δεχτούμε ότι κάπου μπορεί να σφάλαμε ή κάτι να μας διέφυγε, λες κι είμαστε θεοί! Στενομυαλιά, ξεροκεφαλιά και μωρία λέγεται αυτό ! Αυτός ο ιδιότυπος αυτισμός, μήπως δεν είναι κιόλας μια παθολογία ανεπίτρεπτη για το δράμα που ζούμε ή και ένα είδος φασισμού, που αρνείται το διαφορετικό;

Δε μπορεί κάποιος να είναι τέλειος σε όλα! Άλλος είναι ικανός στο ένα, άλλος στο άλλο-ανάλογα στο πού αφοσιώθηκε καθείς και τι βιώματα είχε- κι όλοι μας έχουμε ανάγκη τους άλλους, για να γίνουμε πιο σοφοί και δυνατοί. Αυτός που είναι «σκλάβος» του ίδιου του εαυτού του, είναι επηρμένος και δειλός, ενώ αυτός που σέβεται και ακούει τους άλλους είναι ελεύθερος κι ανδρείος! Και βέβαια μας θέλουν νάρκισσους και δειλούς,γι΄αυτό

μάς απομόνωσαν τόσο πολύ στο «εγώ» μας ,που το θώπευαν και το χάιδευαν « πουλώντας» μας μια φαντασίωση, μια αυταπάτη, ώστε να χάνουμε την ίδια την ανθρωπιά και την ψυχή μας μέσα από μια χυδαία «κολακεία» των κατώτερών μας ενστίκτων! 

Μας απομόνωσαν από τους άλλους και μας έκαναν να βλέπουμε παντού «εχθρούς», ανταγωνιστές και αντιπάλους .Έτσι μας αλλοτρίωσαν, μας εκμαύλισαν και μας έκαναν ουσιαστικά ανάπηρους συναισθηματικά και ανώριμους ψυχικά!

Χάσαμε τη δυνατότητα να επικοινωνούμε, να συνεννοούμαστε, να νιώθουμε χαρά και να αγαπάμε! Όταν συναισθηματικά είσαι ανίκανος να αγαπήσεις, τότε είσαι ανασφαλής, ανήμπορος να ασκήσεις την ίδια την ελευθερία σου και νιώθοντας ανασφαλής και ανερμάτιστος, εύκολα μπαίνεις στην παγίδα του όποιου μαντριού σου στήνουν για να σε χρησιμοποιούν κατά το δοκούν, εύκολα μπαίνεις σε «καλούπι». Έτσι κατακερμάτισαν και ευνούχισαν την ελευθερία της σκέψης και κατά συνέπεια την ελεύθερή μας βούληση!

Να λοιπόν γιατί δεν αντιστεκόμαστε, κι ας είδαμε ήδη κατάματα τον εχθρό! Πώς να αντισταθεί ένας άνθρωπος κομματιασμένος ή «μισός»; Νιώθει μόνος κι αδύναμος με τους «δαίμονες» της ελεγχόμενής του σκέψης, των «φυτευτών» του πεποιθήσεων να παλεύει, χωρίς «πυξίδα», χωρίς θέληση! Παραμένει άβουλος και περιμένει ίσως κάποιους άλλους να κινηθούν γι’ αυτόν-όπως φρόντισε καλά το σύστημά τους να μας μάθει.

Ποιος μπορεί να πάει κάπου, να αποφασίσει το δρόμο που θα πάρει ,όταν καν δεν ξέρει πού πηγαίνει και τι θέλει; Κι όταν με τέτοιους όρους μας φυλάκισαν στον εικονικό κόσμο του «ξεχωριστού», του «επιτυχημένου» «δούλου» της ύλης , που θέλαμε να γίνουμε ,μιμούμενοι τα «σπουδαία» πρότυπα του παρασιτισμού, της λαμογιάς, της ψευτομαγκιάς που μας «πουλούσαν», πόσο εύκολο τώρα είναι να ελευθερωθούμε από όλα αυτά;

Ξοδέψαμε την ζωή μας σε ψευδεπίγραφα «είδωλα» ,στο ψέμα ,την ανασφάλεια, σε ιδεοληψίες και σε ένα σωρό «σκουπίδια» και «μύθους» που μας πουλούσαν! Δεν αφήσαμε χώρο για την αλήθεια και το «φως» μέσα μας ,και μείναμε «μισοί»!

Τώρα αποστασιοποιημένα βλέπουμε την απάτη ,που παίχτηκε σε βάρος του ελεύθερου ανθρώπου, που όλοι μέσα μας «κρύβουμε»! Καλλιέργησαν τη ρηχότητα, τον φιλοτομαρισμό, το δογματισμό, το διαχωρισμό, για να γινόμαστε εύκολη λεία των ψηφοδόχων τους, που μας έταζαν τον “άλλο δρόμο της σωτηρίας»!

Εγκλωβισμένοι στον εικονικό τους κόσμο, στερηθήκαμε την ελευθερία της βούλησής μας και υιοθετήσαμε μια στενή οπτική ζωής, μια στάση ζωής που δεν ελέγχαμε! Όταν στερείσαι το δικαίωμα της ίδιας της άσκησης στην πράξη της ελεύθερής σου βούλησης κι ακολουθείς κελεύσματα άλλων , μοιάζεις με την αρκούδα του γύφτου, που χορεύει στο ρυθμό που κάποιοι άλλοι «παίζουν» γι’ αυτήν, γιατί δεν έχεις δικό σου εσωτερικό ρυθμό, δικά σου «θέλω»! 

Έτσι γίνεσαι πιόνι κι αγελαίο άθυρμα του όποιου τυχοδιώκτη ,εκμαυλιστή ή κόλακα της αδυναμίας σου. Μένεις ανήμπορος να αντιδράσεις, ανίσχυρος μπροστά στην καταιγίδα κι «ανάπηρος»! Έτσι καταντάς λεία των πιο άθλιων αρπακτικών της «αγοράς»!

Τόσο πολύ μας κακοποίησε αυτό το πολιτικό σύστημα-που πάντως δεν το διαμορφώσαμε εμείς, ώστε γίναμε έρμαια του παραλογισμού του και της ανελευθερίας του.

Είμαστε λοιπόν «πολιορκημένοι» από στερεότυπα και αγκυλώσεις, που καλλιέργησαν καιρό, για να επηρεάσουν το υποσυνείδητό μας και να καθηλώσουν τη συνείδησή μας στην απραξία, στην αυταπάτη, που ήσαν «ταγμένοι» να εμπορεύονται, για να μετράνε ψήφους! 

Έμποροι ανθρώπινων ψυχών, σφαγείς ονείρων και σφετεριστές της ελεύθερής μας βούλησης υπήρξαν, για να εισπράττουν ψηφαλάκια, που μεταφράζονταν σε χρήμα, εξουσία και κενοδοξία γι’ αυτούς.

Όλοι αυτοί –συνειδητά ή όχι- είναι φορείς ενός σκοταδιστικού, χυδαίου και βάρβαρου μηχανισμού, του κομματικού κράτους, που «παρήγαγε» ραγιάδες και μάλιστα εγωπαθείς, χωρίς σεβασμό στη διαφορετικότητα!

Όλα όσα υφιστάμεθα είναι κόντρα στην ανθρώπινή μας φύση, κόντρα στην βαθύτερη ανάγκη μας για ελευθερία, που είναι προυπόθεση της εσωτερικής μας ισορροπίας κι ευτυχίας!

Τη διαστροφή και την παράνοιά τους την προβάλανε σε εμάς, την «αρρώστια» τους την κάνανε δική μας, για να μας ελέγχουν!

Ακόμα στέκουμε στην αυταπάτη και δε μπορούμε να δούμε το προφανές; Η μόνη τους αποστολή ήταν να διαλύουν, να αποσυνθέτουν το κοινωνικό σώμα, τις συνειδήσεις, τις ανθρώπινες αξίες! 

Η μόνη τους αποστολή ήταν να μας κάνουν εχθρούς του ίδιου του εαυτού μας, φυλακίζοντάς μας στην επίπλαστη φαντασίωση, στον εικονικό κόσμο της ψεύτικης «ευδαιμονίας» και μιας «ιδεολογικής» ψευδαίσθησης , που μας πουλούσαν!

Πότε λειτούργησαν για το καλό μας; Πότε πρόσφεραν παιδεία ,όραμα, ιδέες «φωτεινές», Ελληνικές, για να υποστηρίξουν τις βαθύτερες ποιοτικές «ανάγκες» ενός λαού με τόσο θαυμαστή παρακαταθήκη και ιστορία;

Μόνο πετούσαν ένα ξεροκόμματο κάπου –κάπου προεκλογικά, για να μαζέψουν άλλη μια φορά τα «ποντίκια» στη φάκα τους. Πάντα με όρους ποσοτικούς παιζόταν το φιάσκο των εκλογών τους. Τυχαίο; Μας έκαναν πιόνια, χωρίς βούληση σε ένα «παιχνίδι» άγριων αρπακτικών.

Μας έκαναν μισάνθρωπους , φοβικούς απέναντι στους άλλους και στον εαυτό μας, για να μας «παραδώσουνε» στα ξένα αφεντικά τους! Αυτή η «μοίρα» μας αξίζει ,να κλείνουμε το πιο πολύτιμό μας «αγαθό», την ελευθερία μας, σε «ταμπέλες»;

Τι απέγινε η κοινή λογική; Μάθαμε να πιθηκίζουμε τις άλογές τους «λογικές», το ψέμα, τη φρίκη και την απάτη!

Τι είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες; Είναι βορά των πιο άρρωστων και διεφθαρμένων τοκογλύφων -αρπακτικών της Ευρώπης; Είναι οι ζωές και τα παιδιά μας «τσιφλίκι» τους; Από πού ως πού η Ελλάδα πρέπει να παραδοθεί σε ξένους δυνάστες; Δεν είμαστε άξιοι εμείς να την κρατήσουμε ,να την υποστηρίξουμε με δικές μας δυνάμεις; Χάσαμε τόσο πολύ τον αυτοσεβασμό και τη συνείδησή μας; 

Οι αξίες όλες μεταφράζονται σε κέρδος και σε χρήμα; Πού είναι το φιλότιμο κι η αξιοπρέπεια μας; Πού είναι οι αρετές, που οι πρόγονοί μας μάς κληροδότησαν; Μήπως είναι καιρός να τις ανακαλύψουμε ,καθώς είμαστε φορείς φωτός, όπως και το όνομα Ελλάς καταδεικνύει;

Δεν έχουμε «μυαλά» ανάμεσά μας ,ανθρώπους ικανούς και άξιους να τη διαφεντεύουν ; Χρειαζόμαστε εγκάθετους εξ Αμερικής να μας «φωτίσουν»; Τι παραλογισμός είναι αυτός να πέφτουμε στην παγίδα των κομματικών τους μηχανισμών, των ανδρείκελων της πιο ντροπιαστικής και μαύρης προπαγάνδας, που μας θέλει ανθέλληνες και μισάνθρωπους;

Είμαστε ή δεν είμαστε εμείς οι φυσικοί εκφραστές κι υποστηρικτές αυτού του τόπου; Γιατί μας μπλέξανε στα νύχια του πιο εγκληματικού και φασιστικού μορφώματος της ευρωζώνης και του ευρώ, χωρίς ποτέ να μας ρωτήσουν; Εκμεταλλεύτηκαν το φιλότιμο και την αξιοπρέπειά μας, αλλά και τις αδυναμίες μας, για να μας εξαχρειώσουν, να μας αφαιρέσουν την εθνική μας ταυτότητα και να μας κλέψουνε τη γη! Είμαστε λαός χωρίς ρίζες ,ιστορία και αξιοσύνη, για να παραδοθούμε αμαχητί; Γιατί δεχόμαστε τον ξεριζωμό;

Δεν είναι «στραβός ο γιαλός», αλλά εμείς « στραβά αρμενίζουμε»! Αιχμάλωτοι μιας αυταπάτης ,αιχμάλωτοι του φόβου, πάθαμε ένα είδος «ιδρυματισμού», και τους αφήσαμε «χώρο» για να μας αποτελειώσουν! Μας έμαθαν να λειτουργούμε ως ραγιάδες!

Ο άνθρωπος όμως γεννιέται ελεύθερος ,και η αυτοδιάθεση ενός λαού, η θέλησή του, είναι αδιαπραγμάτευτη! Αυτοί ως «σκλάβοι» της χυδαιότητας ,του πλουτισμού και του ψέματος ξεπουλήθηκαν και ξεπουλήσανε κι εμάς και τα παιδιά μας! Εμείς ποιο λόγο έχουμε να γίνουμε τα θύματά τους, χωρίς ούτε καν τη μάχη να δώσουμε για την ελευθερία;

Αδέρφια, αν Έλληνες θέλουμε να λεγόμαστε, τίποτε άλλο δε μας μένει από το να γίνουμε όλοι ένα, μία αδούλωτη Ελληνική ψυχή, και να πάρουμε πίσω τη ζωή και την πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη και δυνατή !

Δεν έχουμε κανέναν άλλο αντίπαλο πέρα απ’ τον κακό εαυτό μας και τις ιδεοληψίες μας !Να είστε βέβαιοι λοιπόν πως ξεπερνώντας τον, σκεπτόμενοι και αισθανόμενοι Έλληνες πάνω από όλα, ενωμένοι κι αποφασισμένοι θα τα καταφέρουμε, γιατί είναι αδύνατο ο θάνατος να νικήσει τη ζωή!

Όταν η ώρα σημάνει, αυτοί ήδη θα ψάχνουνε κρυψώνα, μα δε θα βρούνε πουθενά, γιατί η θεία δίκη έχει και γι’ αυτό φροντίσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου