Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Ο Ξένος δάκτυλος στην Ουκρανία.

Στο Κίεβο, οι επίσημοι μιλάνε πια ανοιχτά για την ανάμειξη των ξένων μυστικών υπηρεσιών στην συνεχιζόμενη «πορτοκαλί εξέγερση» των θαυμαστών της ΕΕ και του ΔΝΤ. 

Η ουκρανική κυβέρνηση αποκάλυψε ότι ο θάνατος του διαδηλωτή Sergey Nigoyan οφείλεται σε «επαγγελματία ελεύθερο σκοπευτή» ,   που δρούσε στο πλαίσιο αποστολής που τού ανατέθηκε υπέρ της «ριζοσπαστικής ουκρανικής αντιπολίτευσης», ενώ μίλησε ακόμα για επαγγελματίες σαμποτέρ που δρουν «φορώντας πολιτικά ρούχα» και οι οποίοι χρησιμοποιούν, «το εξαιρετικά εύφλεκτο υγρό νάτριο». 

Η σπόνσορας των διαδηλώσεων, Καγκελάριος Άνγκελα-Δωροθέα, ζήτησε από την ουκρανική κυβέρνηση «να εγγυηθεί τις θεμελιώδεις ελευθερίες και ιδιαίτερα το δικαίωμα των ....

....(πορτοκαλί) πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά, να προστατεύσει τη ζωή των διαδηλωτών, και να μην κάνει χρήση βίας» . 

Ο μυτόγκας Ζοζέ Μανουέλ Μπαρούχ πήρε στο τηλέφωνο τον Γιανούκοβιτς και τον κάλεσε ,«να διεξαγάγει διάλογο με την (επιδοτούμενη πορτοκαλί αντιπολίτευση) στο υψηλότερο επίπεδο». 

«Επιθυμούμε να αποκλιμακωθεί η κρίση, να σταματήσει η βία εναντίον των ειρηνικών διαδηλωτών και των δημοσιογράφων» , «αν η κατάσταση δεν σταθεροποιηθεί, οι 28 θα εξετάσουν τις πιθανές συνέπειες στις σχέσεις της Ουκρανίας με την ΕΕ » , είπε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί. 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, άφησε και ατός ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει η ΕΕ σε επιβολή κυρώσεων , «εάν η βία συνεχιστεί|». 

 Ο επίτροπος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, θα πάει αύριο στο Κίεβο κα θα ακολουθήσει η Κάθριν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου