Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ζαρούλια στη Βουλή: Αληταράδες... (vid)‏.

Άγριο επεισόδιο στην Βουλή! Ζαρούλια σε Αθανασίου: "Είσαι αληταράς!"
Σφοδρή επίθεση εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, εξαπέλυσε η βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, με αφορμή τη χορήγηση αδείας στον Χριστόδουλο Ξηρό.

 Μεταξύ άλλων, η κ. Ζαρούλια απευθυνόμενη στον κ. Αθανασίου χρησιμοποίησε τον χαρακτηρισμό «αληταράδες», για τον οποίο της επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά από τον προεδρεύοντα Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Συγκεκριμένα, η κ. Ζαρούλια, αναπτύσσοντας την ερώτησή της για την άδεια του Χριστόδουλου Ξηρού, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, τόνισε:

«Ποιος έδωσε την εντολή για την έγκριση άδειας σε έναν τρομοκράτη; …Εάν κάποιοι αντιδρούν αυτοβούλως τότε το υπουργείο σας είναι ανίκανο και αδιάφορο. 


Επομένως, υπάρχουν πολιτικές ευθύνες που επιτάσσουν την παραίτησή σας. 

Αλλά πού να βρεθεί .....
..τσίπα και ευθιξία; Λέξεις άγνωστες για μερικούς που νομίζουν ότι φορώντας ένα κοστούμι και γραβάτα γίνονται κύριοι…»

Στη συνέχεια, και ενώ το μικρόφωνο της κ. Ζαρούλια είχε κλείσει, φώναξε «αληταράδες» απευθυνόμενη στον κ. Αθανασίου.

«Αυτό το οποίο ακούστηκε να καταχωρηθεί στα πρακτικά» ζήτησε ο προεδρεύων κ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος επέβαλε πειθαρχική ποινή αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς στη βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για την πρώτη επιβολή τόσο αυστηρής ποινής σε βουλευτή κατά την παρούσα κοινοβουλευτική σύνοδο, η οποία συνεπάγεται περικοπή του ¼ της μηναίας αποζημίωσης του βουλευτή.

Η συγκεκριμένη ποινή περιλαμβάνεται στο άρθρο 80 του Κανονισμού της Βουλής όπου αναφέρεται:

«1. Σε ιδιαίτερα σoβαρές περιπτώσεις o Πρόεδρoς της Boυλής μπoρεί, κατά την κρίση τoυ, αντί των πειθαρχικών μέτρων των πρoηγoύμενων άρθρων, να διατυπώσει πρoς τη Boυλή πρόταση μoμφής για αντικoινoβoυλευτική συμπεριφoρά εναντίoν βoυλευτή πoυ υπέπεσε ή επιμένει στην αναφερόμενη στo άρθρo 77 παρ. 3 ανεπίτρεπτη ή ανάρμoστη συμπεριφoρά.

2. Mετά την πρόταση τoυ Πρoέδρoυ για απόδoση μoμφής, o ενδιαφερόμενoς καλείται να δώσει εξηγήσεις για πέντε (5) λεπτά της ώρας τo πoλύ, μετά τις oπoίες, εάν o Πρόεδρoς διατηρεί την πρότασή τoυ, η Boυλή απoφασίζει με ανάταση και χωρίς συζήτηση.

3. H απόφαση της Boυλής για τη διατύπωση μoμφής για αντικoινoβoυλευτική συμπεριφoρά εναντίoν Boυλευτή συνεπάγεται αυτoδικαίως την περικoπή τoυ ενός τετάρτoυ (1/4) της μηνιαίας απoζημίωσής τoυ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου