Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

«Με την Ελληνική Προεδρία στην Ε.Ε να διερευνηθούν οι εκβιαστικές και παράνομες αποφάσεις της Τρόικας στις χώρες του Νότου και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι» ΒΙΝΤΕΟ.

Ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Σοφοκλής Σοφοκλέους σε συνέντευξη του στο Αχελωος tv μίλησε για το ρόλο που μπορεί να έχει η Ευρώπη στο ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης σε Eλλάδα-και Κύπρο, τονίζοντας ότι πρέπει να διερευνηθούν οι εκβιαστικές και παράνομες αποφάσεις της Τρόικα στις 
χώρες του Νότου και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Ο Σοφοκλής Σοφοκλέους αναφέρθηκε στις πέντε ανοικτές προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ανάγκη να αλλάξει πορεία η ΕΕ καθώς η πολιτική της λιτότητας απέτυχε, αφού ενίσχυσε την ύφεση στην Ευρώπη.

Ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις και έργα υποδομής στον Ευρωπαϊκό Νότο, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε περιοχές της Ελλάδας όπως η Ήπειρος που, όπως ανέφερε, είναι από τις φτωχότερες περιφέρειες στην Ευρώπη χωρίς καμιά ...

...ανάπτυξη εδώ και χρόνια. 

Το μήνυμα όμως, συνέχισε, είναι :«το πώς θα αλλάξουμε την Ευρώπη και η πολιτική που εφαρμόζεται δεν επιλύει τα προβλήματα, ενισχύει τα προβλήματα. Τα μέτρα λιτότητας, ύφεσης και ανεργίας είναι δυστυχώς τα πλέον πειστικά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής», ανέφερε και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι: «Πρέπει να αλλάξουμε την Ευρώπη, να αλλάξουμε την κατεύθυνση της Ευρώπης με μια νέα πρόταση όπου θα προέχει ο άνθρωπος, με άξονα την κοινωνική οικονομία. 

Η κυρία Μέρκελ δυστυχώς φαίνεται ότι ακολούθησε μέτρα σκληρά και απάνθρωπα, αν όχι αντιευρωπαϊκά», σημείωσε.

Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Ελληνική Προεδρία θα πρέπει να ξεκαθαρίσει στον Ερντογάν ότι όσο συνεχίζει να απειλεί την ΕΕ, να μην αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και να μην βοηθά στην επίλυση του Κυπριακού, η Τουρκία δεν θα έχει κανένα μέλλον στην Ευρώπη, ενώ πρόσθεσε ότι η ΕΕ μπορεί και πρέπει να επιβάλλει μια ολοκληρωμένη και στιβαρή πολιτική που δεν ανέχεται εκβιασμούς και απειλές: «Ο Ερντογάν ας πάρει επιτέλους τα σωστά μηνύματα»,ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε επίσης στις παράνομες και βίαιες μεθόδους καταστολής που χρησιμοποιεί η τουρκική κυβέρνηση κατά των πολιτών της, στην ολοένα και περισσότερο έλλειψη δημοκρατίας στην χώρα, στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και στον μεγάλο αριθμό φυλακίσεων δημοσιογράφων και διανοούμενων.

Ο Σοφοκλής Σοφοκλέους ζήτησε τέλος από τους ευρωβουλευτές συναδέλφους του να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Ερντογάν, πως εάν δεν σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, το Διεθνές Δίκαιο και την διεθνή έννομη τάξη -που αυτό σημαίνει και την απόσυρση των στρατευμάτων από την Κύπρο-τότε δεν έχει καμία θέση στην ΕΕ.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου