Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

ΣΤΟ EUROGROUP ΑΠΟ ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΓΑΛΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ WSJ: Μυστική συνάντηση χωρίς Στουρνάρα για το ελληνικό χρέος.

Για μια μυστική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο περιθώριο του Eurogroup σχετικά με τις ανησυχίες που υπάρχουν για την εφαρμογή του Μνημονίου στην Ελλάδα κάνει λόγο η Wall Street Journal σε ρεπορτάζ που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της.
 
Στη συνάντηση δεν προσκλήθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος την ίδια ώρα ενημέρωνε τους δημοσιογράφους, αναφέρει η συντάκτης.
 
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ για το οποίο η WSJ επικαλείται ανθρώπους «με άμεση γνώση της κατάστασης», ανώτατοι αξιωματούχοι του .......ΔΝΤ, της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Ευρωζώνης και οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας.
 
Αντικείμενο των συζητήσεων, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν η αντιμετώπιση δύο ζητημάτων «που απειλούν να εκτροχιάσουν την ευαίσθητη οικονομική ανάκαμψης της Ελλάδας και της Ευρωζώνης»:
 
- Οι τρόποι πίεσης προς την Ελληνική κυβέρνηση για να προχωρήσει στην εφαρμογή μη δημοφιλών δομικών μεταρρυθμίσεων
 
- Από το πού θα βρεθούν έξτρα πόροι για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού το δεύτερο εξάμηνο του 2014, το οποίο εκτιμάται σε 5-6 δισ. ευρώ.
 
Η συνάντηση, όμως, ήταν χωρίς αποτέλεσμα, προσθέτει η συντάκτης επικαλούμενη πηγές. 
 
Οι ανησυχίες αυξάνονται γιατί η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει τον Μάιο ομόλογα ύψους 11 δισ. ευρώ, καταλήγει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου