Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Αυτοί είναι οι εξουσιαστές της παγκοσμιοποίησης.

Σύμφωνα με μελέτη της Oxfam που δημοσιοποιήθηκε ενόψει του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, με τίτλο «Δουλεύοντας για τους Λίγους», που παρουσίασε το CNBC, ο πλούτος των 85 πλουσιοτέρων ανθρώπων του κόσμου ισοδυναμεί με τον πλούτο του 50% των
ανθρώπων του πλανήτη (3,5 δις κατοίκων), από τα μεσαία εισοδηματικά στρώματα και κάτω!!!

Συνολικά, οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη ανέρχονται...

σε 1.426 άτομα με περιουσία 5,4 τρισ. δολαρίων, ενώ μόνο το 1% των πλουσίων ανθρώπων του πλανήτη κατέχει περιουσία 110 τρις δολάρια,δηλαδή 65 φορές τον συνολικό πλούτο του χαμηλότερου 50% του παγκόσμιου πληθυσμού!!!!!

Δέκα μόνο επιχειρηματίες, από τους πιο πάνω κυρίους, κέρδισαν το 2013, 101,8 δισ. δολάρια! Ο πρώτος από αυτούς, ο Γουόρεν Μπάφετ, κέρδιζε κάπου 37 εκατομμύρια την ημέρα, δηλαδή 1,54 εκατ. δολάρια... την ώρα!!!!!!! Ο δέκατος κέρδιζε 21 εκατομμύρια την ημέρα…

Τελευταία πληροφορηθήκαμε ότι, την ώρα που ο ελληνικός λαός εξοντώνεται, 505 Έλληνες κέρδισαν 10 δις ευρώ για τους πρώτους 9 μήνες του 2013, δηλαδή περίπου 37,03 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα!!!!! Είπατε τίποτα;;;

Όλοι οι πιο πάνω κύριοι, μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους, αποτελούν τη νέα παγκόσμια ολιγαρχία, υπεράνω λαών, κρατών και κυβερνήσεων. 


Τα συμφέροντά τους διαπερνούν οριζόντια όλα τα κράτη, σαν να μην υπάρχουν κυβερνήσεις και "επιτίθενται" άμεσα εναντίον των λαών. 

Οι πιο ισχυροί από αυτούς, προφανώς μπορούν να προκαλέσουν πολέμους (πραγματικούς ή οικονομικούς) όπου αυτό επιβάλουν τα συμφέροντά τους.

Αυτή είναι λοιπόν η παγκοσμιοποίηση και οι πιο πάνω είναι οι εξουσιαστές της, οι εξουσιαστές όλων μας. 


Γι’ αυτή την κατάσταση ένα μόνο αντίδοτο υπάρχει. Κατάργηση του αντιπροσωπευτικού πολιτικού συστήματος που τη δημιούργησε και εγκαθίδρυση πραγματικής δημοκρατικής οργάνωσης των κοινωνιών. 

Αντίθετα, η άνοδος των εθνικισμών θα οδηγήσει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα και σε αιματηρούς πολέμους, χωρίς στο μεταξύ να θιγεί σε τίποτα η παγκόσμια ολιγαρχία.

Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου