Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Φοροκαταιγίδα με τις νέες δηλώσεις – 22 αλλαγές φέρνουν επιπλέον φόρο για όλους.

- Παραπάνω φόρος για μισθωτούς με μπλοκάκια
- Φακέλωμα όλων των φορολογούμενων με καταθέσεις στις τράπεζες
- Φόρος και στους 18αρηδες με εισόδημα από 3.000 ευρώ και άνω

- Τέλος οι φοροαπαλλαγές και απαλλαγές από την καταβολή έκτακτης εισφοράς.


Αλλάζουν (ξανά) όλα στις φορολογικές δηλώσεις που πρέπει φέτος να υποβάλλουμε ηλεκτρονικά από τον Μάρτιο Μέχρι τον Ιούνιο.

5,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα βρεθούν προς εκπλήξεων καθώς υπάρχουν αλλαγές από φέτος σε 22 κωδικούς, αλλαγές που οδηγούν σε επιπλέον φόρο στις περισσότερες περιπτώσεις.

Έτσι καταργούνται οι 12 κωδικοί που αφορούσαν στις εκπτώσεις για τόκους στεγαστικών δανείων, ενοικίων, ασφαλίστρων διδάκτρων κλπ.

Η αλλαγή στους κωδικούς φέρνει περισσότερο φόρο .


Από τη στιγμή που καταργούνται οι κωδικοί αφαιρείται και...
... η δυνατότητα έκπτωσης από τον φόρο που αυτομάτως αυξάνεται για τους πολίτες.

Σημαντική είναι και η κατάργηση της απαλλαγής για μια πενταετία από την έκτακτη εισφορά των 650 ευρώ για τους μισθωτούς που αμείβονται με μπλοκάκι αλλά και της χαμηλότερης φορολογίας τους σε σχέση με τους άλλους ελεύθερους επαγγελματίες στην περίπτωση που είχαν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας.

Προσοχή στα προστατευόμενα τέκνα “να τα δηλώσεις για να μην τα πληρώσεις” Παράλληλα από φέτος θα φορολογούνται όλοι οι νέοι άνω των 18 ετών εφόσον δεν είναι προστατευόμενα μέλη ή έχουν εισόδημα άνω των 3.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα περισσότερος φόρος θα υπολογιστεί σε όσους έχουν νομιμοποιήσει αυθαίρετα καθώς πλέον θα προσμετρώνται όλα τα τετραγωνικά.

Οι τραπεζικές καταθέσεις από φέτος μπαίνουν στο μικροσκόπιο με το υπουργείο να προχωράει σε ουσιαστικό φακέλωμα με στόχο την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Οι ... μικροαλλαγές αναμένεται να έχουν τεράστιες φορολογικές επιπτώσεις για όλους. 


Δεν πρόκειται για νέα μέτρα, αλλά για μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί, είναι μέτρα όμως που για πρώτη φορά ισχύουν και ανεβάζουν κατακόρυφα τη φορολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου