Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Οι ύαινες αγορές μετά των δικών τους ΜΜΕ..συνεχίζουν την λαφυραγώγηση και τις υποδείξεις...Bloomberg: Σημαντικές ωφέλειες από την αξιοποίηση του Ελληνικού


Ως μία από τις πιο φιλόδοξες ιδιωτικοποιήσεις στην Ευρώπη, χαρακτηρίζει την αξιοποίηση του Ελληνικού το πρακτορείο Bloomberg, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι εάν τα καταφέρει η κυβέρνηση τότε η εμπιστοσύνη θα επιστρέψει στην Ελλάδα.
Το πρακτορείο, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, ζητά από έγκριτους αναλυτές να παραθέσουν τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της αξιοποίησης ενός ακινήτου που είναι τριπλάσιο σε μέγεθος ...
....από το πριγκιπάτο του Μονακό.
Σύμφωνα με τους ίδιους, η αξιοποίηση του Ελληνικού θα τονώσει την οικονομική δραστηριότητα, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη χώρα.
Ακόμη και αν η κυβέρνηση αναγκαστεί να πουλήσει σε χαμηλότερη τιμή από αυτή που επιθυμεί, θα δημιουργηθούν σημαντικές εξωτερικές οικονομίες από την αξιοποίηση του Ελληνικού.
Τέλος, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για τις καθυστερήσεις των ιδιωτικοποιήσεων, με το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι στιγμής να έχει οριστικοποιήσει συμφωνίες ύψους 4 δισ. ευρώ και έχει εισπράξει 2,6 δισ. ευρώ, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και για την αποτυχία να εξασφαλίσει κάποια προσφορά για το εθνικό μονοπώλιο φυσικού αερίου, παρά τις προσδοκίες ότι η ρωσική Gazprom θα πλειοδοτούσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου