Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση του Αμερικάνικου Ισραηλίτικου Συμβουλίου για το σχόλιο μέσω facebook του Θεόδωρου Καρυπίδη για τη ΝΕΡΙΤ και τους Εβραίους.

ajc
Το σχόλιο, πριν από καιρό, του Θεόδωρου Καρυπίδη για τη ΝΕΡΙΤ και τους Εβραίους, που είδε το τελευταίο 24ωρο το φως της δημοσιότητας, προκάλεσε την
αντίδραση τουΑμερικάνικου Ισραηλίτικου Συμβουλίου ή αλλιώς, της Αμερικανικής Επιτροπής Εβραίων, που σε ανακοίνωσή του/της, με τίτλο“Yποψηφίου Αντισημιτική ανάρτηση μέσω Facebook”, αναφέρει τα εξής:
“5 του Φλεβάρη του 2014 – Νέα Υόρκη -.  Το AJC εκφράζει τον αποτροπιασμό  για τις αντισημιτικές δηλώσεις υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ  για τις επερχόμενες........ αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ελλάδα . 
Ο Θεόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος είναι υποψήφιος περιφερειάρχης της Δυτικής Μακεδονίας, υποστηρίζει ότι το νέο κανάλι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα , NERIT , έχει εβραϊκές ρίζες και ότι η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης ήταν μια πράξη που απειλεί την Ελλάδα.
“Εξωφρενικές εκφράσεις αντισημιτισμού στην Ελλάδα προέρχονται όχι μόνο από τη Χρυσή Αυγή – άκρα δεξιά , αλλά επίσης , όπως καταδεικνύει και η ανάρτηση του Θεόδωρου Καρυπίδη , μέσω facebook, κι από την άκρα αριστερά“, δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της AJC David Harris. 
“Ο Πρωθυπουργός Σαμαράς και η κυβέρνησή απορρίπτει αυτές τις επικίνδυνες επιθέσεις και αναγνωρίζει το δικαίωμα των Ελλήνων Εβραίων, όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες , να ζήσουν με ειρήνη και αξιοπρέπεια. 
Η Ελλάδα σήμερα έχει ένα εβραϊκό πληθυσμό αρίθμηση περίπου 5.000 , σε μια χώρα 11 εκατομμυρίων , έχοντας χάσει τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της χώρας και της απέλασης προς τα στρατόπεδα θανάτου”.
American Jewish Committee -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου