Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Χρόνια πολλά! Ζήτω η 25 Μαρτίου! Βίντεο-φόρος τιμής.

Υ.Γ Ένα μικρό βίντεο-φόρος τιμής σ' εκείνους που μάτωσαν κορμί και ψυχή για την ελευθερία!Είστε αθάνατοι στην καρδιά και τη μνήμη μας!

Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων που ξεκίνησε το 1821 ενάντια στους τούρκους αποτελεί μια από τις σημαντικότερες νίκες του έθνους που τελικά οδήγησε στη δημιουργία του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους το 1830.

Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας έγιναν περισσότερες από 150 εξεγέρσεις, που όμως απέτυχαν, χωρίς να φέρουν το "ποθούμενο", στο σκλαβωμένο Γένος.


Μετά από 400 χρόνια του τυραννικού οθωμανικού ζυγού, οι Έλληνες χωρίς οπλικές δυνατότητες, παρά μόνο με την ισχυρή επιθυμία για ελευθερία, ξεκίνησαν για έναν σκληρό αγώνα, αποφασισμένοι να ....
....αποτινάξουν τη σκλαβιά, το φόβο και την εξαθλίωση.

Στο βιβλίο της παγκόσμιας ιστορίας, υπάρχουν εκατομμύρια σελίδες για τους Έλληνες και τις μάχες που έχουμε δώσει και συνεχίζουμε να δίνουμε στην προσπάθειά μας να επιβιώσουμε ως λαός και ως έθνος. 


Στα μεγάλα, στα παγκόσμια γεγονότα, πάντοτε οι Έλληνες άφησαν ανεξίτηλο και ξεχωριστό το δείγμα της εθνικής τους γραφής. 


Λαός παράτολμος αλλά και ευαισθητοποιημένος, αποδείχτηκε πάντοτε συνεπής στο συναπάντημα με το ιστορικό χρέος και τη μοίρα του.

Η διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνεγερσίας του 1821, που τιμούμε στις 25 Μαρτίου, εκπέμπει διδάγματα πίστης, εθνικής αυτοπεποίθησης και αξιοπρέπειας.


Φέτος, το μήνυμα της Εθνικής μας Επετείου, της 25ης Μαρτίου δείχνει τις δυνατότητες των λαών, όταν αυτοί  αποφασίζουν να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, να  αρνηθούν προδιαγεγραμμένες μοίρες, να συγκρουστούν με τους ισχυρούς και να γράψουν ιστορία.

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει και σήμερα μια ξεχωριστή σημασία. 
Η κυβέρνηση, υπακούοντας πλήρως στις επιταγές της τρόικας, προβάλλει τη μνημονιακή πολιτική ως μονόδρομο για την κοινωνία και τη χώρα. 
Αποδομούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, ξεπουλούν το δημόσιο πλούτο, θυσιάζουν το μέλλον των Ελλήνων, και ιδιαίτερα των νέων, για να υπηρετήσουν ένα σχέδιο λιτότητας και διάλυσης του κοινωνικού κράτους.

Σε ένα κόσμο διαρκώς μεταβαλλόμενο, σε συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες καλούμαστε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού τα μηνύματα της 25ης Μαρτίου.

Ύστερα από κάθε περίοδο εθνικής δοκιμασίας και αγώνων, ερχόταν πάντα μια περίοδος ανόρθωσης και δημιουργίας.

Ζήτω η 25 Μαρτίου!



Χρόνια πολλά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου