Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΠΑΣΟΚ: Πουλήστε το Ελληνικό έστω στο… ελάχιστο όριο αποτίμησης....

Αίσθηση προκαλεί ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που τονίζει ότι πρέπει να πουληθεί το Ελληνικό, αλλά έστω στο ελάχιστο όριο αποτίμησης, δηλαδή στη χαμηλότερη δυνατή τιμή…
Μία μέρα πριν την αναμενόμενη βελτιωμένη προσφορά του ομίλου Λάτση, το ΠΑΣΟΚ παρεμβαίνει και σημειώνει ότι «πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό ότι τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, όπως το Ελληνικό, όταν παραχωρούνται πρέπει να εξασφαλίζουν ένα τίμημα το οποίο δεν υπολείπεται του ελάχιστου ορίου αποτίμησης».
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ...
Η χώρα μετά από μια παρατεταμένη ύφεση έχει ανάγκη από επενδύσεις που θα διασφαλίσουν την επιστροφή σε μια βιώσιμη ανάπτυξη.
Η αξιοποίηση του Ελληνικού, μετά τη νομοθετική πρωτοβουλία του Μαρτίου 2012 που του προσέδωσε ενιαία και συνολική πολεοδομική και αναπτυξιακή ταυτότητα, παρέχει τη δυνατότητα για προσέλκυση επενδύσεων που θα τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
Τέτοια έργα σηματοδοτούν την αποκατάσταση εμπιστοσύνης προς την χώρα αφού συνιστούν μακροχρόνιες επενδύσεις που δεσμεύουν την παρουσία του επενδυτή για πολλά χρόνια.
Την ίδια στιγμή πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό ότι τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, όπως το Ελληνικό, όταν παραχωρούνται πρέπει να εξασφαλίζουν ένα τίμημα το οποίο δεν υπολείπεται του ελάχιστου ορίου αποτίμησης.
Ταυτόχρονα, είναι αναγκαία η εκπόνηση συγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου που θα διασφαλίζει την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής
Επιπρόσθετα, πρέπει με τα σχέδια αξιοποίησης να προστατεύεται το περιβάλλον και να δημιουργούνται, κοινωνικές υποδομές και εξυπηρετήσεις προς όφελος των κατοίκων της περιοχής με ένα σαφές και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου