Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΗΠΑ: Δεν θα αναγνωρίσουμε αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για απόσχιση της Κριμαίας!

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία στην περίπτωση που οι κάτοικοι της Αυτόνομης Δημοκρατίας ταχθούν υπέρ της απόσχισής της από την Ουκρανία και της ένταξής της στη Ρωσική Ομοσπονδία στο δημοψήφισμα που πρόκειται να διεξαχθεί 
την ερχόμενη εβδομάδα, όπως διεμήνυσε σήμερα ο Τόνι Μπλίνκεν, στέλεχος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου!

Εν πάσει περιπτώσει, πρόκειται και πάλι για ....

...«κούφιες» απειλές, αφού δεν είναι δυνατόν οι ΗΠΑ να περιμένουν ότι η Ρωσία θα αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κριμαία έτσι απλά και την στιγμή που είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει την εφαρμογή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.

Πολύ σύντομα οι Αμερικάνοι θα συνειδητοποιήσουν – αν και πρέπει να έχουν ήδη καταλάβει – ότι με τα λόγια και της «νομικές κυρώσεις» δεν μπορούν να αποτρέψουν τις ρωσικές κινήσεις στην Ουκρανία, ούτε στο ελάχιστο.

Και το ζήτημα για την παγκόσμια ασφάλεια είναι: εφόσον δεν εννοούν να υποχωρήσουν και να αποδεχθούν την κατάσταση στην Κριμαία όπως διαμορφώνεται, τι παραπάνω από απλές λεκτικές απειλές είναι διατεθειμένες να κάνουν οι ΗΠΑ;

Το δημοψήφισμα στην Κριμαία, όπου οι ρωσόφωνοι αποτελούν την πλειονότητα του πληθυσμού, προκηρύχθηκε από την αυτόνομη κυβέρνηση στην Κριμαία για την Κυριακή 16η Μαρτίου.

Ο Μπλίνκεν, βοηθός Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε στην εκπομπή «State of the Union» του αμερικανικού δορυφορικού τηλεοπτικού δικτύου CNN ότι η Ρωσία θα βρεθεί αντιμέτωπη με εντεινόμενες διεθνείς πιέσεις για το δημοψήφισμα στην Κριμαία.

Ο Ομπάμα έχει δηλώσει πως θεωρεί ότι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Κριμαία θα αποτελούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του Συντάγματος της Ουκρανίας.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε κυρώσεις όπως ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και «πάγωμα» πόρων προσώπων τα οποία η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι ευθύνονται για τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Κριμαία. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν συμπεριλήφθηκε στα πρόσωπα αυτά.


defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου