Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Βρέθηκε με ονοματεπώνυμο ο Αμερικανός πράκτορας που παρακολουθούσε την κυβέρνηση Κ.Καραμανλή ...

Συγκλονιστικές εξελίξεις προμηνύονται στην υπόθεση των υποκλοπών καθώς ο ύποπτος Αμερικανός πράκτορας για τις παρακολουθήσεις της κυβέρνηση Καραμανλή έχει ονομαστικοποιηθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη και είναι σε εξέλιξη η αποστολή αιτήματος δικαστικής συνδρομής για να του απαγγελθεί κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα.
 
Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει εντοπίσει τον ......αμερικανό υπάλληλο της πρεσβείας των ΗΠΑ, William B, ο οποίος εμφανίζεται στην ελληνική δικογραφία του 3ου ανακριτή ως το πρόσωπο που πρωταγωνιστεί στις τηλεφωνικές υποκλοπές αξιωματούχων και του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.
 
Στα χέρια του ανακριτή βρίσκονται φωτογραφίες από δραστηριότητές του στη χώρα μας, κυρίως από κάμερες ασφαλείας. Την επόμενη εβδομάδα δρομολογείται η αποστολή αιτήματος δικαστικής συνδρομής για να του απαγγελθεί κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα και να εμφανιστεί στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της κατασκοπείας αλλά και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.
 
Οπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», το αν οι Αμερικανοί ανταποκριθούν σε αυτά τα αιτήματα των ελληνικών Αρχών είναι ένα άλλο ζήτημα. Αλλωστε, σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται έγκυρη δικαστική πηγή δεν αναμένεται κάτι τέτοιο, σύμφωνα με την προστασία που παρέχουν οι υπηρεσίες στους ανθρώπους τους.
 
Ο συγκεκριμένος υπάλληλος της αμερικανικής πρεσβείας -Bill για τους στενούς τους φίλους – είναι 65 ετών σήμερα και μόνιμος κάτοικος εξωτερικού. Μένει κοντά στην NSA, την παλιά του δουλειά και το Λάνγκλεϊ των ΗΠΑ. 

Από τις φωτογραφίες που υπάρχουν στη δικογραφία ξετυλίγεται όλη η δραστηριότητά του, πώς αγόρασε από τον Πειραιά τα καρτοκινητά-σκιές, πώς έδωσε άλλο όνομα από αυτό που είχε, πώς πηγαινοερχόταν στις ΗΠΑ το επίμαχο διάστημα που γίνονταν οι υποκλοπές, έως τον Μάρτιο του 2005 δηλαδή.
 
Σε αυτό το πρόσωπο οδήγησε η δικαστική έρευνα με βάση σημαντική μαρτυρία προσώπου που κινούνταν στις παρυφές των μυστικών υπηρεσιών και ο οποίος έπειτα από πιέσεις των ελληνικών δικαστών μίλησε για το πρόσωπο – κλειδί των υποκλοπών. 

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος μάρτυρας εμφανιζόταν να γνωρίζει ακριβώς την πορεία του Αμερικανού, ο οποίος μετά τη συνταξιοδότησή του δεν επέστρεψε ποτέ στη χώρα μας.
 
«Υποκλοπές γίνονται σε όλες τις χώρες» είπε στο «Βήμα» δικαστικός λειτουργός, «εμείς όμως τους ξεσκεπάσαμε με ονοματεπώνυμα». Σύντομα πάντως σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται να κληθούν ως κατηγορούμενοι και άλλοι πρωταγωνιστές του σκανδάλου των υποκλοπών, το οποίο ερευνάται στη χώρα μας περίπου μία δεκαετία.
 
Παρ'οτι δεν προβλέπεται οι Αμερικανοί να εκδοσουν τον πράκτορά τους, ωστώσω αποκαλύπτεται πια η ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, και δείχνει οτι πολλοί εξωτερικοί  παράγοντες επέβαλαν την πτώση της κυβέρνησης Κ.Καραμανλή επείδή εκείνα τα χρόνια επιζητούσε στρατηγικές συνεργασίες με τους Ρώσους. Οι Αμερικανοί εχουν πολλά να εξηγήσουν, και πλέον θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη επικοινωνιαή θέση.
 
Μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με την δήλωση του Dennis Kucinich Δημοκρατικού υποψήφιου για το προεδρικό χρίσμα  "Θα έπρεπε να μας απασχολεί ο ουκρανικός λαός γιατι τον χρησιμοποιούν αυτή την στιγμή. Θα χρησιμοποιηθούν από το ΔΝΤ με ενα νέο πρόγραμμα λιτότητας φτιαγμένο από το ΝΑΤΟ για να μπει στο κατώφλι της Ρωσίας."
 
Δηλαδή αμεσως μόλις έρθει το ΔΝΤ σε δένουν γεωπολιτικά με τις ΗΠΑ και δεν σου επιτρεπουν να κάνεις άλλες στρατηγικές κινήσεις σύμφωνες με τα συμφέροντά σου.Μετά την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, ήρθε άμεσα το ΔΝΤ στν Ελλάδα μέσω του "καταστροφέα" της χώρας Γ.Παπανδρεου (που είναι Αμερικανός και ο ίδιος) και ακυρώθκαν όλες οι συμφωνίες με την Μόσχα για South Stream, Μπουργκάς (Πύργος για να μην ξεχναμε)-Αλεξανδρούπολη, και για τα ΤΟΜΑ ΒΜΡ-3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου