Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Βυθιζόμαστε σ’ ένα βούρκο από τον οποίο θα περάσουν εκατοντάδες χρόνια για να αποδράσουμε και ίσως χρειαστεί να ξανα-αγωνιστούμε για την ανεξαρτησία και την ελευθερία μας.

Φαίνεται ότι τελικά επετεύχθη ο στόχος των Τροϊκανών και των εντός και εκτός συνεργατών τους, ως προς τον εφησυχασμό και την ύπνωση των πολιτών.

Οι μεγαλειώδεις πορείες αντικαταστάθηκαν από άλλες κομματικές και λιγότερες συνδικαλιστικές για το θεαθήναι, ή από άλλες κατακερματισμένες μεμονωμένων θιγόμενων κλάδων.

Επόμενο σκαλί εκδήλωσης αντίδρασης οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές. Η ψήφος διαμαρτυρίας αναμένεται να ενισχύσει «τα άκρα».

Αλλά το σύστημα διαθέτει διαχρονικά στο τσεπάκι του ακόμη...

... ένα κρυφό χαρτί για να απορροφήσει τους εναπομείναντες «αντιστασιακούς». 

Η  Χρυσή Αυγή η οποία ακόμη και σήμερα συγκεντρώνει την ψήφο διαμαρτυρίας ενός μεγάλου αριθμού πολιτών, χρησιμοποιείται με την ανοχή των στελεχών της ως όχημα των ορέξεων της φιλομνημονιακής Κυβέρνησης, μέσω της μείωσης του αριθμού των Βουλευτών και άρα της μείωσης των απαιτήσεων για βουλευτική πλειοψηφία. 

Η παραίτηση των υπό δικαστική διερεύνηση Βουλευτών και η κάλυψη των εδρών από τους επιλαχόντες ανά εκλογική περιφέρεια, είναι μία ενδεικνυόμενη κίνηση. 

Διαφορετικά συνομολογούν την συνέργειά τους στην προώθηση μιας ολιγαρχικής λογικής κυβέρνησης, η οποία μετά τις Ευρωεκλογές έχει στην ατζέντα της τα εθνικά θέματα, αλλά και τον περεταίρω περιορισμό της εθνικής ανεξαρτησίας και των ατομικών και συλλογικών συμπεριφορών. 

Βυθιζόμαστε σ’ ένα βούρκο από τον οποίο θα περάσουν εκατοντάδες χρόνια για να αποδράσουμε και ίσως χρειαστεί να ξανα-αγωνιστούμε για την ανεξαρτησία και την ελευθερία μας.

Ένδειξη για τα μελλούμενα μετά τις ευρωεκλογές αποτελεί και…η ανάπτυξη που έφτασε.…

Πρωτοπόρος στην ανάπτυξη…και στην καταπολέμηση της ανεργίας αναδεικνύεται συγκεκριμένες …κρατικές υπηρεσίες!!!

Και ενώ ο δημόσιος τομέας συρρικνώνεται, οι εν λόγω υπηρεσίες, μισθώνουν χώρους, τους ανακαινίζει, τους θωρακίζει και εξοπλίζουν έναντι πολλών δεκάδων χιλιάδων, ενδεχόμενα και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Για παράδειγμα στην Πάτρα, και κοντά στο υφιστάμενο μέγαρο της Αστυνομίας, μισθώθηκε πενταόροφο κτήριο, το οποίο ανακατασκευάσθηκε από την αρχή. 


Οι επεμβάσεις ασφαλείας και υποδομών που πραγματοποιήθηκαν (υπερ-υψηλής αντοχής κουφώματα και υαλοπίνακες, ηχομονώσεις, συναγερμοί σε όλους τους ορόφους, ρολό ασφαλείας στην είσοδο, σημαντική αύξηση της ηλεκτρικής ισχύος του κτηρίου από την ΔΕΗ κ.α.) οι οποίες έγιναν με ιδιαίτερη σπουδή και μεθοδική αποσπασματικότητα δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά ως προς τις Υπηρεσίες που θα εγκατασταθούν.

Εξάλλου, σε γειτνιάζον χαμηλότερο (!) κτήριο εγκαταστάθηκε μία ιδιόμορφη μεγάλη περιστρεφόμενη κεραία σχήματος ανάποδης ομπρέλας, όμοια με αυτές που χρησιμοποιεί το Λιμενικό για τον εντοπισμό πλοίων σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την προκήρυξη πρόσληψης 500 ειδικών φρουρών, αλλά και την πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό πρόσληψης υπαλλήλων στην ΕΥΠ, δημιουργούν ανησυχητικούς συνειρμούς…

Φαίνεται ότι μετά το οικονομικό πογκρόμ περνάμε στην φάση Β, εκείνη του «ελέγχου» των ατομικών και συλλογικών συμπεριφορών.


Προσχήματα εφευρίσκονται!!!

Συνδυάζοντας τα παραπάνω με τις τροπολογίες που στόχο έχουν την προστασία και απαλλαγή ευθυνών των εξουσιαζόντων και των περί αυτών, καταδεικνύει πως οδεύουμε προς ένα ολιγαρχικό εξόχως αυταρχικό σύστημα.

Για να πληρωθεί το ρηθέν υπό του Καθηγητού Πολιτικής Επιστήμης κ. Γιώργου Κοντογιώργη, ότι η περίοδος που διάγουμε ομοιάζει με την «μεταδρακόντεια εποχή, εν αναμονή ενός νέου Σόλωνα ο οποίος θα εγκαθιδρύσει εκ νέου την Δημοκρατία στην Ελλάδα»,… ή σε ότι έχει μείνει από αυτήν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου