Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Το ΝΑΤΟ προκαλεί τη Ρωσία απειλώντας με... πολεμική σύγκρουση!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε μεγάλη άσκηση στην Βόρεια Νορβηγία στα σύνορα με τη Ρωσία, με το κωδικό όνομα «ψυχρή απάντηση»

Η άσκηση περιλαμβάνει προσομοίωση εισβολής σε εχθρικό (Ρωσικό) έδαφος και καταστροφή της δυνατότητας ανεφοδιασμού του
αντιπάλου (Ρωσίας).

Στην άσκηση θα συμμετάσχει μεγάλος αριθμός στρατιωτών από..

....ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, αλλά και από χώρες εκτός ΝΑΤΟ, όπως Σουηδία και Ελβετία. Επίσης θα λάβει μέρος υπερβολικός αριθμός αεροσκαφών και πλοίων.

Αν και αρχικά οι ΗΠΑ και οι Δυτικοί έδειξαν "αιφνιδιασμένοι" από τις ενέργειες της Ρωσίας, με την άσκηση αυτή και μάλιστα με το κωδικό όνομα "ψυχρή απάντηση", στην ουσία οι ΗΠΑ και οι Δυτικοί δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν τις στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας.

Το πολεμικό "μπαλάκι" τώρα περνάει στην Ρωσία. Θα αποδεχθεί τα τετελεσμένα της Ουκρανίας που επέβαλαν οι Δυτικοί ή θα συνεχίσει τις στρατιωτικές της ενέργειες αποδεχόμενη την πρόκληση;;; Στις 16 Μαρτίου θα διεξαχθεί το ανακοινωθέν δημοψήφισμα στην Κριμαία για προσάρτηση στην Ρωσία, αλλά το ΝΑΤΟ δήλωσε ήδη ότι δεν αποδέχεται αυτό το δημοψήφισμα. 

Τι θα κάνει η Ρωσία; Θα πειθαρχήσει στη βούληση του ΝΑΤΟ ή θα αποδεχτεί τη βούληση του λαού της Κριμαίας; Θα το μάθουμε στις 17 Μαρτίου. 


Μέχρι στιγμής πάντως η Ρωσία, έχοντας και το ηθικό πλεονέκτημα με το μέρος της (για ό,τι συνέβη στην Ουκρανία), προχωράει απτόητη, δείχνοντας να μην δίνει σημασία στις απειλές της Δύσης.

Σε κάθε περίπτωση, σύντομα θα μάθουμε ποιος θα είναι το πραγματικό αφεντικό του πλανήτη. Θα αμφισβητηθεί πλέον η ηγεσία των ΗΠΑ ή θα συντριβεί οικονομικά ή πολεμικά κάθε αντίσταση της Ρωσίας;


hassapis-peter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου