Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Τι θέλουμε λοιπόν; Να συνταχθούμε με το άδικο, δίχως μάλιστα γεωστρατηγικά οφέλη;Υπάρχει επιτέλους διπλωματία στην Ελλάδα;

Οι ευκαιρίες στην Ουκρανία που δεν αξιοποιεί η χώρα… 

του Κίμωνα Γεωργακάκη 


Πόσο κοντόφθαλμα και δουλικά δρουν οι ιθύνοντες της χώρας; Σε μία περίοδο που η Ελλάδα θα μπορούσε, λόγω Προεδρίας της ΕΕ, να παίξει καθοριστικό ρόλο στην κρίση της Ουκρανίας ο ΥΠΕΞ της χώρας σπεύδει να συναντήσει τον φιλοναζιστή παράνομο πρωθυπουργό στο Κίεβο, αγνοώντας το 65% του πληθυσμού που ζει στην ανατολική Ουκρανία.

Η έξαρση των εντάσεων στην περιοχή δίνει την ευκαιρία στην Ελλάδα των μνημονίων να αξιοποιήσει τις όποιες συγκυρίες και να αναβαθμιστεί γεωπολιτικά προάγοντας ....

....την ειρήνη και την συνεργασία. 

Η χώρα μας βρίσκεται πολιτισμικά πιο κοντά απ’ ό,τι οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ στην Ρωσία.

Πέραν τούτου στην Ουκρανία ζουν Έλληνες εδώ και πολλά χρόνια, οι οποίοι θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν διπλωματικά, προκειμένου η Ελλάδα να αποκτήσει διαμεσολαβητικό ρόλο μεταξύ Δύσης και Ανατολής στο θέμα της Ουκρανίας, ανεξάρτητα με την έκβαση των πραγμάτων.

Εξάλλου οι δύο αντιπρόεδροι στην Κριμαία είναι Έλληνες. Πήγε άραγε κανείς να τους συναντήσει;

Γιατί να μην συμπεριφερθούμε μια φορά σαν διαπολιτισμική χώρα και όχι σαν σφουγγοκωλάριοι της Δύσης.; Ούτε φιλοδυτική ούτε φιλορωσική πολιτική, απλά φιλελληνική.

Η Αθήνα οφείλει να δείξει στην παγκόσμια κοινή γνώμη, τώρα που τα μάτια της είναι στραμμένα στην Ουκρανία, πως είναι σε θέση να συνομιλήσει με τους πάντες και ότι μπορεί να λογίζεται ως παράγοντας σταθερότητας ανάμεσα σε αντιμαχόμενες πλευρές.

Τώρα που οι Δυτικοί, οι οποίοι είναι αυτοί που στην ουσία διαμελίζουν την Ουκρανία με τις πολιτικές αποσταθεροποίησης που εφαρμόζουν στην χώρα, έχει έρθει η ώρα για την Ελλάδα να αναλάβει πρωτοβουλία συνεννόησης με την ομόδοξη Ρωσία. Άλλωστε μια ενισχυμένη ρωσική παρουσία στην Μαύρη Θάλασσα αποτελεί «πονοκέφαλο» για την Τουρκία.

Τι θέλουμε λοιπόν; Να συνταχθούμε με το άδικο, δίχως μάλιστα γεωστρατηγικά οφέλη; Οι Αμερικανοί για να κρύψουν την ανικανότητά τους να κοντράρουν στα ίσια την Ρωσία, αφήνουν να διαρρεύσει πως Πούτιν και Ομπάμα σχεδίαζαν δήθεν τον διαμελισμό της Ουκρανίας.

Μάλιστα η Washington Post παροτρύνει την Ουάσινγκτον να… αφήσει την Κριμαία στους Ρώσους, άσχετα αν αυτή ήδη ελέγχεται και μάλιστα αυτοβούλως από την «Αρκούδα». 


Πολιτική χειρίστου είδους από τους ατλαντιστές και η Ελλάδα, με το ταξίδι του Ευάγγελου Βενιζέλου μόνο στο Κίεβο και όχι και στις ρωσόφωνες περιοχές, όπως υπαγορεύουν οι κανόνες της καλής διπλωματίας, δείχνει προς τα έξω ότι προσυπογράφει τις αδικίες των παγκοσμιοποιητών εις βάρος του ουκρανικού λαού, αγνοώντας την Ρωσία, η οποία πρόσφατα μείωσε την τιμή του φυσικού αερίου προς την χώρα μας.

Μάλιστα η Μόσχα τυγχάνει της υποστήριξης και του Πεκίνου, κάτι που πρέπει να το λάβουν και αυτό υπόψη τους τα ελλαδικά επιτελεία. Και μην αρχίζουν πάλι κάποιοι ότι οι Αμερικανοί θα μας τραβήξουν το αυτί.

Η Ελλάδα μπορεί να ελιχθεί στην παρούσα φάση υπό τον μανδύα της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ και με πρόσχημα την ειρήνη. Αλλά και έτσι να είναι, πρέπει να καταλάβουμε ότι η κάθε υπέρβαση έχει το τίμημά της, αλλιώς ο δούλος κάνει το κορόιδο συνεχίζοντας την δουλική πορεία του…

Κίμων Γεωργακάκης, Πολιτικός Επιστήμων 


ΠΥΓΜΗ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου