Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Προειδοποίηση Σ.Λαβρόφ: Η κατάσταση στην Ουκρανία μπορεί να εξελιχθεί σε "μεταδοτική"...

O υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ με δηλώσεις του από τη Μαδρίτη προειδοποίησε την Δύση ότι η κατάσταση στην Ουκρανία να εξελιχθεί σε «μεταδοτική»...αφήνοντας υπαινιγμούς ότι μπορεί να υπάρξει διάχυση των αναταραχών σε άλλες χώρες δυτικών συμφερόντων!

Επανέλαβε τη θέση της Ρωσίας ότι στην Ουκρανία έγινε πραξικόπημα και ο νόμιμος πρόεδρός της ανετράπη προσθέτοντας ότι για τη Μόσχα η Ουκρανία παραμένει «πρώτη προτεραιότητα».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι οι στρατιώτες του στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχουν λάβει επιπλέον μέτρα και είναι σε επαγρύπνηση προκειμένου ....

...να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει αιματοχυσία στην Ουκρανία.

Ενώ με διπλωματικό ελιγμό τόνισε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να διατάξει τις ομάδες αυτοάμυνας της Κριμαίας να επιστρέψουν στις βάσεις τους επειδή ακριβώς δεν είναι ρωσικά στρατεύματα.

Εστειλε ακόμα μήνυμα, λίγο πριν την αναχώρησή του για το Παρίσι όπου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές πρέπει να ενεργούν «με βάση το πνεύμα και το γράμμα του νόμου».

Όπως είπε η Δύση έδωσε κακό παράδειγμα με τη στήριξη των ουκρανών διαδηλωτών που κατέλαβαν την εξουσία «παραβιάζοντας το Σύνταγμα της χώρας».


defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου