Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υπεύθυνη για τη χρεοκοπία της Ευρώπης, εξυπηρετεί μόνο τη Γερμανία.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υπεύθυνη για τη χρεοκοπία της Ευρώπης, εξυπηρετεί μόνο τη Γερμανία
Την πεποίθησή του πως «όσο προχωράμε στην πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης αυτοκτονούμε», εξέφρασε ο Γιάννης Χαραλαμπάκης, επικεφαλής οικονομολόγος του Black Summit Financial Group, σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο ημερίδας που πραγματοποιείται από το Austrian Economic Center, σε συνεργασία με το προξενείο της Αυστρίας, με θέμα «Τι είδους Ευρώπης επιθυμούμε».
«Όσο πιο πολλοί εκλέγονται στο Ευρωκοινοβούλιο, όσο πιο πολύ συναντώνται, τόσο πιο αντιπαραγωγικοί είναι. 
Διαλύστε το Ευρωκοινοβούλιο», τόνισε ο κ. Χαραλαμπάκης, ο οποίος συμμετείχε στην επιτροπή του αμερικανικού Κονγκρέσου, που διερεύνησε τις αιτίες της κρίσης του 2008.
Ο κ. Χαραλαμπάκης επιτέθηκε ....
....στους «επαγγελματίες πολιτικούς», τονίζοντας πως «η ΕΕ δεν μπορεί να βασίζεται σε αυτούς, οι οποίοι δεν έχουν διοικήσει ποτέ και δεν έχουν κάνει ποτέ διαχείριση της δικής τους περιουσίας, αλλά πάντοτε βασίζονται στις περιουσίες των άλλων, δηλαδή στους φόρους».
Ο ίδιος σημείωσε πως τόσο η Ελλάδα όσο και οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας, έχουν χρεοκοπήσει, επειδή διοικούνται από επαγγελματίες πολιτικούς. 
Όπως είπε, το χρέος της Γερμανίας ανέρχεται στο 320% του ΑΕΠ, με βάση τις υποχρεώσεις του γερμανικού κράτους έναντι των μελλοντικών συνταξιούχων μέχρι το 2036. Βάσει των ίδιων υπολογισμών, το ελληνικό χρέος, σύμφωνα με τον κ. Χαραλαμπάκη, ξεπερνάει το 800%.
Ερωτηθείς από τη Voria.gr για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους στην Ελλάδα, τόνισε πως «η λύση διαχρονικά είναι μία, η αναδιάρθρωση».
Ο επικεφαλής του Black Summit Financial Group επιτέθηκε και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η οποία, όπως είπε, είναι υπεύθυνη για την χρεοκοπία των ευρωπαϊκών κρατών, καθώς εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα της Γερμανίας. «Σε κανένα άλλο μέρος του πλανήτη δεν έχει στηθεί μια κεντρική τράπεζα όπως η ΕΚΤ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου