Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Να που πάει η δόση: Δανείζουν τους… εαυτούς τους και πληρώνει ο λαός!

Επαναλαμβάνουμε: Οι καλοκάγαθοι «πιστωτές» τα δάνεια και τις δόσεις που «δίνουν» δεν τα δίνουν στον ελληνικό λαό. Τα δίνουν στον εαυτό τους!
Οι δόσεις για τις οποίες πανηγυρίζει η κυβέρνηση, η δόση που χρησιμοποιήθηκε – όπως και οι προηγούμενες – ως «δικαιολογία» για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, δεν έχει καμία σχέση με τα λαϊκά στρώματα. 
Επιστρέφει – ολόκληρη – σε δανειστές και τοκογλύφους! 
   
Επαναλαμβάνουμε: Οι πιστωτές δίνουν ....
...δάνεια για να εισπράττουν αυτοί τους τόκους από τα προηγούμενα δάνεια και για να εξασφαλίσουν ότι οι επόμενοι τόκοι θα φέρουν νέα δάνεια κοκ. 
Αυτός ο φαύλος κύκλος, που τον βαφτίζουν «βιωσιμότητα του χρέους», ισοδυναμεί με βίο αβίωτο για τον λαό.
Επαναλαμβάνουμε:  Πανηγυρίζουν – ξανά – για μια ακόμα δόση, με την οποία ο ελληνικός λαός χρησιμοποιείται σαν «ενέχυρο» απέναντι σε πιστωτές οι οποίοι τι κάνουν; «Εκταμιεύουν» δόσεις αφενός για να χρηματοδοτούνται οι εγχώριοι «λύκοι» που καταργούν μισθούς, συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα, αφετέρου για να εξασφαλίσουν οι ξένοι «λύκοι» – οι ίδιοι οι πιστωτές, δηλαδή – ότι θα εισπράξουν τα τοκογλυφικά από τα παλιότερα δάνεια.

Ιδού η αλήθεια:

Η δόση των 8,3 δισ. ευρώ που εγκρίθηκε από τους Σόιμπλε, τους Όλι Ρεν και τους Ντάισελμπλουμ και για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση, πάει – ολόκληρη – για πληρωμές παλιότερων ομολόγων και για αποπληρωμές δανείων της «ευλογημένης» τρόικας.

Συγκεκριμένα:

-       Στις  20/5/2014 λήγουν δάνεια ύψους 2,9 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ και δάνεια ύψους 1,25 δισ. ευρώ προς τις Κεντρικές Τράπεζες των εταίρων.
-       Στις 20/8/2014 λήγουν δάνεια ύψους 3,6 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ και ύψους 393 εκατ. ευρώ προς τις Κεντρικές Τράπεζες.

-       Από τις 20/5/2014 μέχρι και την 1/7/2014 οι λήξεις ομολόγων μικρότερων ποσών και ειδικών ομολόγων (προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την ΕΕ κλπ) ανέρχονται σε 108 εκατ. ευρώ(αναλυτικότερα στο http://www.3comma14.gr/pi/?survey=20269)
Σύνολο: 8,251 δισ. ευρώ! 
(Σημείωση: Στα παραπάνω ποσά που «χρωστάμε» πρέπει να προστεθούν και τα 1,388 δισ. ευρώ που το διάστημα Μάιος – Αύγουστος 2014 καλείται να πληρώσει η Ελλάδα στο ΔΝΤ για την «βοήθεια» που έλαβε η χώρα από το… ευγενές Ταμείο).
  Εν ολίγοις:
α) Οι «εταίροι» και οι «φίλοι» μάς… «χρηματοδοτούν» για να τους πληρώνουμε και για να τους είμαστε πάντα «χρεωμένοι» με τόκους κι άλλους τόκους!
β) Από την περίφημη νέα δόση των 8,3 δισ. ευρώ, τα 8,251 δισ. ευρώ επιστρέφουν μέχρι τον Αύγουστο στους «σωτήρες» μας, χωρίς να περάσουν ποτέ από την Ελλάδα!
γ) Για μια δόση που – ολόκληρη – επιστρέφει σε εκείνους που την «δίνουν», ο ελληνικός λαός θα πρέπει να υποστεί νέες μειώσεις μισθών, νέες μειώσεις συντάξεων, πλήρη κατάργηση των εργασιακών του δικαιωμάτων, ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και δυστυχία!
   Γίνεται σαφές, τώρα, που πάνε οι δόσεις; Γίνεται σαφές που πήγαν οι προηγούμενες, που θα πάνε οι τωρινές και που θα πάνε οι επόμενες δόσεις, δεδομένου ότι μέσα στο 2014 («Δελτίο Δημοσίου Χρέους», τεύχος 72, σελίδα 4) η Ελλάδα θα «πρέπει» να πληρώσει περί τα 25 δισ. ευρώ για λήξεις ομολόγων και δανείων; Γίνεται σαφές που αποσκοπούν τα «πανηγύρια» τους; Γίνεται σαφές ότι τα «πανηγύρια» του ψεύδους, του εμπαιγμού και της εξαπάτησης είναι για τα… πανηγύρια;

   Υστερόγραφο: Για τις «ανάρμοστες σχέσεις» κράτους, κυβερνώντων και μηχανισμών με την ναζιστική συμμορία, ες αύριον. Προς το παρόν θα ήθελα να σιγουρευτώ για το εξής: Όταν λέμε «Μπαλτάκος» εννοούμε τον «γεννήθηκα και θα πεθάνω αντικομμουνιστής», έτσι δεν είναι; 
Το θυμάμαι καλά; Περί του ιδίου προσώπου πρόκειται, ε;…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου