Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Η Γερμανία προσπαθεί να "κατευνάσει" την Ρωσία για τα περί "μεθόδων Χίτλερ"

ImageΟ εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ επιδίωξε σήμερα να αποκλιμακώσει την ένταση με τη Ρωσία μετά τη δήλωση ενός κορυφαίου στελέχους της γερμανικής κυβέρνησης ο οποίος αναφέρθηκε αυτή την εβδομάδα στον Αδόλφο Χίτλερ επικρίνοντας τη ρωσική προσάρτηση της Κριμαίας.

«Είναι εντελώς πέρα από κάθε ...

....αμφιβολία πως κάθε μέλος της γερμανικής κυβέρνησης έχει πλήρη επίγνωση των μεγάλων δεινών που υπέστησαν οι λαοί της Ρωσίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, την τεράστια ζημιά και τις τεράστιες ακρότητες οι οποίες διαπράχθηκαν εν ονόματι της Γερμανίας», τόνισε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.



«Αυτό είναι τόσο αυταπόδεικτο που δεν χρειάζεται καν να λέγεται», τόνισε μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, αρνούμενος να κάνει άλλα σχόλια για τις δηλώσεις που έκανε αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και οδήγησαν στην έντονη διαμαρτυρία της Μόσχας.



Στις αρχές αυτής της εβδομάδας ο Σόιμπλε είχε πει μιλώντας σε μαθητές ενός σχολείου στο Βερολίνο ότι θέλει να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η Ουκρανία να χρεοκοπήσει και να καταληφθεί από συμμορίες παραστρατιωτικών, κάτι που θα πρόσφερε ένα πρόσχημα στη Ρωσία να εισβάλει για να προστατεύσει τους ρωσόφωνους.



Κατόπιν αναφέρθηκε στην προσάρτηση της Σουδητίας από τον Χίτλερ το 1938, από την τότε Τσεχοσλοβακία. «Τα ξέρουμε όλα αυτά από την Ιστορία.

Η Μόσχα εμφανίστηκε εξοργισμένη με αυτό το σχόλιο—το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία τόνιζε πως «πιστεύουμε ότι τέτοιες ψευδοϊστορικές τοποθετήσεις αποτελούν μια πρόκληση».
Σε ό,τι αφορά την Ουκρανία συνολικά, «ανησυχούμε για διάφορα πολύ διαφορετικά ζητήματα, όπως το πώς θα επιτύχουμε την αποκλιμάκωση μιας κατάστασης η οποία παραμένει ευμετάβλητη», ανέφερε ο Ζάιμπερτ, αρνούμενος να επανέλθει στις δηλώσεις Σόιμπλε. «Έχουν ειπωθεί όλα. Δεν έχουμε κάτι άλλο να προσθέσουμε», επέμεινε.


Σε μια εμφάνισή του σε γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό αργά χθες ο Σόιμπλε διέψευσε ότι έκανε μια παρομοίωση των Ρώσων ηγετών με τον Χίτλερ. «Δεν είμαι τόσο ηλίθιος για να συγκρίνω κάποιον με τον Χίτλερ», είπε, προσθέτοντας ότι μία φράση του αποσπάστηκε από το συγκείμενο και παρερμηνεύθηκε. 

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου