Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Να πας εσύ ρε χοντρογούρουνο να τους τα πάρεις.

Το ίδιο ήθελαν και οι γερμανοί του στην κατοχή. Είναι της σχολής του Μπουμπούκου. Να πετάμε που και που καμιά μαλακία για να γίνετε ντόρος. Ας πάει ο κυκλοθυμικός.... να τα πει στην Κρήτη.   

«Πρέπει να υπάρξει ένα ευρύτερο σχέδιο ανακατάληψης της νήσου και αφοπλισμού όλων των κρητικών!», είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφορικά....
... με το τελευταίο αιματηρό περιστατικό στην Κρήτη και τον θάνατο του 25χρονου Γιώργου Γυπαράκη, μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Τα όσα είπε  όμως στην συνέχεια προκάλεσαν την αντίδραση και των δημοσιογράφων που συνομιλούσαν μαζί του.
«Και μην μας πουν οι Κρητικοί ότι τα όπλα τα έχουν από παλιά, για την περίπτωση που γινόταν κάτι. Διότι θα τους ρωτήσουμε γιατί δεν ξεσηκώθηκαν το 1821 όπως η άλλη Ελλάδα;» είπε.
«Τώρα το χοντραίνετε!», του απάντησαν οι δημοσιογράφοι και εκείνος ανταπάντησε: «Καθόλου δεν το χοντραίνω. 

Πρέπει να ληφθούν δρακόντεια μέτρα για το θέμα της οπλοκατοχής».
Οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου έχουν ανάψει ήδη φωτιές.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η δήλωση που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από τους Κρητικούς ήταν: “Και μην μας πουν οι Κρητικοί ότι τα όπλα τα έχουν από παλιά, για την περίπτωση που γινόταν κάτι. Διότι θα τους ρωτήσουμε γιατί δεν ξεσηκώθηκαν το 1821 όπως η άλλη Ελλάδα;”
.
Οι Κρητικοί, αφού έδωσαν αρχικά δίκιο στον Θεόδωρο Πάγκαλο, για το ότι κάτι πρέπει να γίνει ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο με τις… μπαλωθιές, στη συνέχεια τον επέκριναν και τον κατηγορούσαν για την ανιστόρητη δήλωσή του.

“Έχει δίκιο εν μέρει για την οπλοκατοχή αλλά όταν μιλάει για τις επαναστάσεις πρέπει να γνωρίζει ιστορία και να μην λέει πράγματα που δεν ευσταθούν”, επισημαίνει ένας αναγνώστης του cretalive ενώ κάποιος άλλος τον συμπληρώνει λέγοντας ότι “πολλές ήταν οι επαναστάσεις που προηγήθηκαν του 1821 στη Κρήτη και άλλες τόσες έγιναν και κατά τη διάρκεια της επανάστασης”.

Άλλος τον χαρακτηρίζει ανιστόρητο και του προτείνει να διαβάσει την Κρητική Ιστορία προτείνοντάς του και κάποια βιβλία.

Την ίδια ώρα δεν είναι λίγοι που λένε στον κ. Πάγκαλο να “μην κρύβετε πίσω από δημοσιογράφους αλλά να κατέβει στην Κρήτη να τα πει αυτά”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου