Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Μας… πουλάνε και οι Ισραηλινοί.

Άλλη μια επιτυχία του Βενιζέλου

Ήταν από τις πολύ δυσάρεστες στιγμές της ελληνικής διπλωματίας το άδειασμα που έριξε δημοσίως στη διάρκεια των δηλώσεών του με τον Β. Βενιζέλο ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Α. Λίμπερμαν, για το θέμα του αγωγού που θα μπορούσε να μεταφέρει το φυσικό αέριο μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη.

Ο ισραηλινός υπουργός, που θεωρείται μάλιστα και από τους σκληρούς και καθόλου φιλικά προσκείμενους προς την Τουρκία, έσπευσε να διευκρινίσει ότι ωραία .....

...τα γεωπολιτικά, αλλά προέχει η απόφαση που θα λάβουν οι ιδιωτικές πετρελαϊκές εταιρείες, που προφανώς αποφασίζουν, κυρίως, με βάση το κέρδος. 

Δεν ξέρω τι προετοιμασία είχε γίνει για το συγκεκριμένο ταξίδι, αλλά ήταν μάλλον πρόχειρα στημένο, καθώς εάν δεν έχουν συμφωνηθεί συγκεκριμένα πακέτα συνεργασίας, η συζήτηση θα περιστρέφεται πάντοτε γύρω από τον υποτιθέμενο αγωγό και θα έχουμε «ατυχήματα» όπως αυτό με τον κ. Λίμπερμαν.

Είναι ώρα να αντιληφθούμε ότι ούτε οι Ρώσοι θα είναι παντοτινά φίλοι και υποστηρικτές μας επειδή απλώς μας αγαπούν και είμαστε ομόδοξοι ούτε οι Ισραηλινοί έγιναν παντοτινοί σύμμαχοί μας επειδή τα έσπασαν με την Τουρκία… Εάν, μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, υπάρξει μετά τις εκλογές στην Τουρκία προσπάθεια αποκατάστασης των τουρκοϊσραηλινών σχέσεων, τότε τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου απλά για την Αθήνα και την Κύπρο… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου