Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Βούλγαρος Αναλυτής: «Η Τουρκία επιβουλεύεται τη Βουλγαρία και την Ελλάδα»

γκριζοι λυκοι
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ανακοίνωσε δημόσια το αίτημά του για τμήματα της Βουλγαρίας και της Ελλάδας …
Ο πρόεδρος του ιδρύματος «Αδελφοί Βασιλέβι» της Βουλγαρίας, Βασίλ Βασίλεφ, επανέρχεται στο πολιτικό προσκήνιο και σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό ραδιόφωνο εκφράζει τους φόβους του για αποσχιστικές τάσεις μέσα στη γειτονική χώρα.
vasil«Η Βουλγαρία πρέπει να προστατευθεί από τέτοιες ενέργειες (αυτονομιστικές στην περιοχή), χωρίς να επηρεαστούν αρνητικά οι σχέσεις μας με τη Ρωσία και την Ουκρανία.
»Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτήν τη σύγκρουση. Ωστόσο, πρέπει να κάνουμε, ως βουλγαρικό κράτος, μια προετοιμασία και να προτείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να αποδεχθεί ένα έγγραφο με το οποίο θα δηλώνεται ότι δεν θα γίνεται
αποδεκτή κάθε αυτονομιστική δραστηριότητα σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ και σε οποιαδήποτε περίπτωση και να υπογραφεί από τα άλλα κράτη μέλη της Ένωσης»
«Και κάτι περισσότερο: Κάθε ξένη χώρα στην ΕΕ που απλώνει τα χέρια της να στηρίξει κατά κάποιο τρόπο αυτονομιστικές τάσεις σε χώρα της ΕΕ, να συναντά την καθολική αντίσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
»Αυτό το λέμε γιατί πρόσφατα έχουμε δει πολλές τέτοιες ενέργειες από την Τουρκία, της οποίας ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε δημόσια το αίτημά του για τμήματα της Βουλγαρίας και της Ελλάδας, όπως και τις πιθανές απειλές που προειδοποιεί το NATO από τη Ρωσία για τις χώρες της Βαλτικής.
»Για να αποφευχθεί η επικίνδυνη αυτή κλιμάκωση της έντασης, εν τη γενέσει της να εξουδετερώνεται ώστε να μην ενισχύεται από το εξωτερικό οποιαδήποτε αυτονομιστικό κίνημα και πρέπει πρόωρα η Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει τέτοια μέτρα.
»Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αντιδράσει σε περίπτωση που κάποια ξένη χώρα υποστηρίζει, εμπνέει και εξοπλίζει αποσχιστικές τάσεις με αυτονομιστικές δραστηριότητες και να ενθαρρύνει την προστασία των εδαφών από τους αυτονομιστές.
»Όλες οι χώρες της ΕΕ, θα πρέπει να λαμβάνουν αυστηρά μέτρα κατά της χώρας που επιδιώκει την αυτονόμηση μιας περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής κάθε είδους πολιτικών, διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων.
Ένα τέτοιο μέτρο θα μπει εμπόδιο σε όσους πιστεύουν ότι ένα κίνημα αυτονομιστικό μπορεί να παιχθεί σε βάρος της ΕΕ και των κρατών μελών», όπως σημειώνει το «Фокус»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου