Να χαιρόμαστε την Ευρώπη της «δημοκρατίας» και της «αυτοδιάθεσης» των λαών. Να τη χαιρόμαστε.
Ενώ τον Οκτώβριο του 2011, ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου, πρόσφατα εκλεγείς από το 44% των Ελλήνων, αποφάσιζε να διεξαχθεί δημοψήφισμα για να τοποθετηθεί ο λαός πάνω στο θέμα της συμφωνίας του PSI, την ίδια στιγμή, κάποιοι στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα αποφάσιζαν (εν αγνοία του), αφενός την καθαίρεσή του, αφετέρου το «σκότωμα» του δημοψηφίσματος.
Τις σχετικές συνεννοήσεις μεταξύ Μπαρόζο, Σαμαρά και Βενιζέλου, εν αγνοία του Γ. Παπανδρέου, μπορεί κάποιος να τις διαβάσει στο γνωστό πλέον δημοσίευμα των Financial Times.
Έτσι λοιπόν διορίζοντα.....
....ι οι πρωθυπουργοί στην Ελλάδα, από ξένα κέντρα; Μπορεί δηλαδή ο ελληνικός λαός να πιστεύει ότι εκείνος εκλέγει, αλλά αν αυτός που εκλέγει δεν είναι απόλυτα πειθήνιος στα κέντρα αυτά, τότε απλά να αλλάζεται;
Τότε λοιπόν, δεν πρέπει να μας παραξενεύει το γεγονός ότι σε όλη την πολιτική ιστορία της χώρας, κατά μέσο όρο, οι κυβερνήσεις δεν μένουν πάνω από ένα έτος στην εξουσία. Δεν πρέπει να μας παραξενεύει το γιατί ποτέ δεν υπήρξαμε κυρίαρχο κράτος.
Αν στην Ελλάδα, όπου το πολιτικό σύστημα είναι πρωθυπουργοκεντρικό, δηλαδή ο πρωθυπουργός είναι ο απόλυτος μονάρχης, αυτός διορίζεται και ελέγχεται με τον πιο πάνω τρόπο, τότε τι συζητάμε για δημοκρατία, για εκλογές και άλλα παραμύθια;;;
Κι αν έτσι διορίζονται οι πρωθυπουργοί, τότε αντιλαμβάνεται κάποιος, τίνος συμφέροντα εκφράζουν και οι διάφοροι νόμοι που ψηφίζονται με τις στρατευμένες πλειοψηφίες. Να χαιρόμαστε την Ευρώπη της «δημοκρατίας» και της «αυτοδιάθεσης» των λαών. Να τη χαιρόμαστε.
ΥΓ. Εφόσον όλα αυτά, που άφησαν εμβρόντητο τον ελληνικό λαό, αληθεύουν, τότε θα πρέπει μάλλον να ανησυχεί ο κ. Σαμαράς, πως θα αποφασίσουν και τη δική του καθαίρεση, αν δεν εκτελέσει επακριβώς τις εντολές.
Τσίπρας: Μαριονέτα του Μπαρόζο ο Σαμαράς.
Ο Αντώνης Σαμαράς από το 2011 και μετά δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια μαριονέτα του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, προκειμένου να έχουμε συνέχιση των Μνημονίων στην Ελλάδα, είπε από τη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας το χθεσινό δημοσίευμα των Φαινάσιαλ Τάιμς
«Το μεγάλο έλλειμμα σήμερα της Ευρώπης, είναι το έλλειμμα της δημοκρατίας», υποστηρίζει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, «και αυτό φαίνεται και από τις χθεσινές αποκαλύψεις των Financial Times», προσθέτει.
«Η ευρωπαϊκή ηγεσία δυστυχώς θέλει κυβερνήσεις και στην Ουκρανία και στην Ελλάδα υποτελείς», τόνισε. «Κυβερνήσεις που να μην εκπροσωπούν το συμφέρον των λαών τους, αλλά τις κοντόφθαλμες επιδιώξεις της ευρωπαϊκής ηγεσίας».
«Εμείς πιστεύουμε ότι οι λαοί είναι αυτοί που πρέπει να έχουν τον τελευταίο λόγο. Και οι λαοί είναι αυτοί που πρέπει να παίρνουν τις τύχες στα χέρια τους, προκειμένου η Ευρώπη να ξαναγυρίσει στις ιδρυτικές τις αξίες. Στη δημοκρατία πάνω απ” όλα, την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη και την προκοπή.
Διότι προκοπή χωρίς ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει, άρα λοιπόν το μήνυμα που στέλνουμε, είναι το μήνυμα της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατίας», συμπλήρωσε ο Α. Τσίπρας.
Αναφερόμενος στην ουκρανική κρίση, ο Αλέξης Τσίπρεα επισήμανε πως συνομίλησε με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υπογραμμίζοντας τις ανησυχίες, τις συμπτώσεις και τις διαφωνίες με τη ρωσική πλευρά.
Ωστόσο, υπογραμμίσαμε την ανάγκη να υπάρξει ειρηνική επίλυση σε αυτή την κρίση, αλλά και την ανάγκη από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναδειχθεί ο διάλογος, οι διαπραγματεύσεις, η διπλωματική οδός και όχι οι κυρώσεις και η κλιμάκωση της έντασης.
«Τις τελευταίες ημέρες είχαμε την ευκαιρία να καταθέσουμε την άποψη ότι η Ουκρανία πρέπει να γίνει γέφυρα συνεργασίας και όχι πεδίο διχασμού στην καρδιά της Ευρώπης και ότι ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει το μέλλον του είναι ο ουκρανικός λαός, μέσα από τις προβλεπόμενες συνταγματικά, δημοκρατικές διαδικασίες.
Είτε αυτές είναι οι εκλογές, είτε τα δημοψηφίσματα», επισημαίνεται ακόμα σε σχετική ανακοίνωση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου