Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΝΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ Οι ΗΠΑ δοκιμάζουν τα «νεύρα» της Κίνας: Αποκάλυψαν την αποστολή 3 B-2A στη νήσο Guam

Την αποστολή τριών αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών Β-2 Spirit στην βάση της νήσου Guam του Δυτικού  Ειρηνικού αποκάλυψε σήμερα το Πεντάγωνο σε μια περίοδο όπου η ένταση μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ βρίσκεται σε κορύφωση.
Όπως ανακοινώθηκε τα τρία στρατηγικά βομβαρδιστικά ολοκλήρωσαν την αποστολή τους αυτή την εβδομάδα,, πραγματοποιώντας πτήσεις επιχειρησικής ετοιμότητας στην περιοχή.
«Η εκπαιδευτική αυτή ανάπτυξη των ....
....αεροσκαφών επιδεικνύει την συνεχή δέσμευση των ΗΠΑ στο δόγμα των επιχειρήσεων παγκόσμιας; στρατηγικής κρούσης σε όλη την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού και επιδεικνύει τις ευέλικτες και αξιόπιστες  επιλογές που διατηρεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στην ικανοποίηση των εθνικών αναγκών ασφάλειας τόσο για τη χώρα όσο και για τους συμμάχους της», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διοικητής της αμερικανικής στρατηγικής Διοίκησης  U.S. Strategic Command αντιναύαρχος Cecil D. Haney.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως η αποστολή των βομβαρδιστικών στην περιοχή είχε επιπλέον ως στόχο την αποστολή ενός ξεκάθαρου μηνύματος τόσο στους συμμάχους των ΗΠΑ όσο και στους αντιπάλους της.
«Είναι σημαντικό για την Στρατηγική Διοίκηση να συνεχίσει να προβάλλει τις ικανότητες που διαθέτει στην παγκόσμια κρούση και να προεκτείνει την αποτροπή ενάντια στους εν δυνάμει αντιπάλους την ίδια ώρα που παρέχει την διαβεβαίωση της δέσμευσης των ΗΠΑ απέναντι στους συμμάχους της», είπε πιο συγκεκριμένα ο Haney.
Τέλος ο Αμερικανός αντιναύαρχος είπε πως η Διοίκηση βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα για να είναι σε θέση να εντοπίζει και να αποτρέπει οποιαδήποτε προσπάθεια στρατηγικής επίθεσης κατά των ΗΠΑ μη λησμονώντας; να πει βέβαια και των συμμάχων της.
«Η αποστολή των συγκεκριμένων βομβαρδιστικών είναι μόνο ένας από τους πολλούς τρόπους που διαθέτει η Stracom για να επιτύχει αυτή την αποστολή της», συμπλήρωσε.
Όπως έγινε γνωστό τα τρία αμερικανικά βομβαρδιστικά παρέμειναν στην περιοχή σχεδόν όλο τον Αύγουστο πραγματοποιώντας δραστηριότητες οι οποίες ως στόχο είχαν την «αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας».
Εκπρόσωπος της αμερικανικής Αεροπορίας ο Σμηναγός Ray Geoffroy είπε ότι τα βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν πτήσεις κοντά στο Guam και εντός της περιοχής της Διοίκησης του Ειρηνικού νε δραστηριότητες στον έλεγχο και τη διοίκησης τον εναέριο ανεφοδιασμό και την άφεση όπλων.
Πηγή του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσε στους Washington Τimes ότι η ανάπτυξη των B-2 στον Ειρηνικό είναι μέρος της αμερικανικής παρουσίας στην Ασία αλλά και ταυτόχρονα μήνυμα προς την Κίνα η οποία αυξάνει διαρκώς τις πυρηνικές και συμβατικές της δυνάμεις.
Η αποστολή των αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών στην περιοχή και για τλόσο εκτεταμένη περίοδο είναι πρώτη από τον Ιανουάριο του 2012. 
Σημειώνεται πως στις 19 Αυγούστου κινεζικά μαχητικά J-11B είχαν πετάξει πολύ κοντά σε αμερικανικό αεροσκάφος ναυτικής περιπολίας P-8 Poseidon με ένα εξ αυτών να πραγματοποιεί barrel roll γύρω από το αμερικανικό αεροσκάφος σε πολύ μικρή απόσταση. Το αμερικανικό αεροσκάφος ανήκε στην Μοίρα VP-16, η οποία έχει την έδρα της στο ναυτικό αεροσταθμό του  Jacksonville, της Florida και βρισκόταν στην περιοχή ύστερα από μεταστάθμευση στην ΑΒ της Kadena στην  Okinawa.
Το συγκεκριμένο συμβάν ήταν το τελευταίο σε μια σειρά εναέριων συμβάντων μεταξύ κινεζικών και αμερικανικών αεροσκαφών. Την ίδια στιγμή Κίνα και Ρωσία βρίσκονται σε συνεχή στρατιωτική επαφή πραγματοποιώντας αεροναυτικές ασκήσεις δείγμα της διαμόρφωσης ενός άξονα στο ειρηνικό μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου