Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ενα νέο μνημόνιο που δεν θα λέγεται μνημόνιο....

Μετά από μια πανηγυρική συνάντηση με την Ανγκέλα Μέρκελ, ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε πως η χώρα πλέον έχει ξεπεράσει την ύφεση.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αφού ευχαρίστησε την καγκελάριο για την ανεργία που πέφτει κατά ένα ολόκληρο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο τον μήνα, την ευχαρίστησε για την στήριξή της στη χώρα, γιατί διαφορετικά ο ίδιος δεν θα μπορούσε να την στριμώξει στη γωνία και θα του έφευγε.
Ακόμη, την ευχαρίστησε ακόμα μία φορά για το …
brunch που του προσέφερε, ένα ζευγάρι σαγιονάρες ασορτί με λευκές κάλτσες καθώς και αρωματικό σπρέι στόματος με γεύση “ξύδια από το πρωί”.
Ο Αντώνης Σαμαράς έκλεψε την παράσταση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου αφού όλοι εντυπωσιάστηκαν όταν άνοιξε το στόμα του και ακούστηκε πως έχει φωνή.
Μέχρι εκείνη την ώρα όλοι πίστευαν πως ο Αντώνης είναι μέρος του στολισμού της αίθουσας.
Καίρια ήταν η παρέμβασή του στην πορεία του χρέους της Γαλλίας και των δημοσιονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα του Ολάντ, εξαιτίας των ερωτικών περιπετειών του κοντού.
Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε με νόημα πως “παν μέτρον άριστον”, προτρέποντας τους Γάλλους να ακολουθήσουν και οι ίδιοι ένα πρόγραμμα σαν της Ελλάδας, αλλά και τον Γάλλο ηγέτη να μην αλλάζει τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα.
Πάντως, ξεκαθάρισε πως η χώρα ΤΟΥ επεξεργάζεται ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, συνεπώς θα πρέπει σύντομανα περιμένουμε τις προτάσεις της Μεσσηνίας για την πορεία του χρέους και ένα νέο μνημόνιο που δεν λέγεται μνημόνιο.
Αποκαλυπτικός ήταν ο Έλληνας πρωθυπουργός και για την πορεία της σχέσης της χώρας με το ΔΝΤ, αφού μετά τις δηλώσεις της Λαγκάρντ για τη φοροδιαφυγή, έχει βάσιμες υποψίες πως τον απατά με τον Τσίπρα.
Όπως ξεκαθάρισε, δεν προτίθεται να πάρει διαζύγιο με το Ταμείο (ποιος χάνει τέτοιο κελεπούρι;) αλλά θα κάτσει μέχρι να τον χωρίσει αυτό.
Τέλος, ο πρωθυπουργός εξέπληξε για ακόμα μία φορά τους πάντες, όταν ερωτήθηκε για την πορεία του σκοπιανού και του ονόματος της γείτονος χώρας.
Ο Αντώνης δήλωσε “ουδέν σχόλιον” σφίγγοντας με δύναμη το στόμα και τη γροθιά του, παλεύοντας με νύχια και με δόντια να αντισταθεί στην αναφορά στην ανακάλυψη του τάφου της Αμφίπολης.
Μετά από όλα αυτά είναι πρόδηλο πως η Ελλάδα όχι μόνο εξέρχεται της ύφεσης, αλλά πλέον βρίσκεται σε δίεση, γεγονός που εξηγεί τις όποιες παραφωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου