Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Εχουν απολέσει τη στήριξη της τρόικας και βρίσκονται εγκλωβισμένοι...

ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Σαμαράς και Βενιζέλος φαίνεται πως έχουν απολέσει τη στήριξη της τρόικας και βρίσκονται εγκλωβισμένοι, ενώ η χώρα σέρνεται στο μαρτύριο της «σταγόνας» και στους παράλογους εκβιασμούς των δανειστών.

The Game is Over. Η στάση της τρόικας που αρνείται να έρθει στην Ελλάδα και να προχωρήσουν οι διαδικασίες της διαπραγμάτευσης καταδεικνύει περίτρανα ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου έχει απολέσει πλήρως την εμπιστοσύνη των δανειστών.

ΔΝΤ και Βερολίνο αρνούνται να......

.... «καλύψουν» πολιτικά την κυβέρνηση παρά τις ικεσίες τόσο του ίδιου του Σαμαρά, όσο και του Χαρδούβελη.

Οι δανειστές γνωρίζουν πολύ καλά ότι αργά ή γρήγορα ο τόπος θα οδηγηθεί σε εκλογές και το πιθανότερο είναι ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεπώς είναι χάσιμο χρόνου τόσο για το ΔΝΤ όσο και για το Βερολίνο να υπογράψουν την οποιαδήποτε συμφωνία για νέα γραμμή προληπτικής πίστωσης με την σημερινή κυβέρνηση.

Οι συνεχείς επαφές του Βενιζέλου με τον Σαμαρά μαρτυρούν ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Οι δυο άνδρες αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου το μεσημέρι της Τρίτης 18/11/2014 στο Μαξίμου.

Όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει από το Newsbomb.gr οι δανειστές επιθυμούν διακαώς την υπογραφή του Τσίπρα και κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει όσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην αντιπολίτευση.

Από την άλλη πλευρά στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν για «λύση-πακέτο» που θα περιλαμβάνει τόσο το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και τις εκλογές. Το θέμα το επανέφερε ο Δημήτρης Παπαδημούλης παρά το γεγονός ότι προσφάτως η σχετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «κατέπεσε» στις συναντήσεις με τον Παπούλια.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε:
«Η τρόικα δεν βιάζεται να γυρίσει και απαιτεί. Απάντηση: Συνάντηση Τσίπρα-Σαμαρά και συμφωνία πακέτο για ΠτΔ, εκλογές και απομείωση του χρέους».

Είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να δεχθεί δεξιό πρόσωπο για την ΠτΔ με την προϋπόθεση ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές. Τα ονόματα που ακούγονται εντόνως είναι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή αλλά και του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Το παραπάνω σενάριο, αν και φαίνεται να το «συζητούν» αρκετά γαλάζια στελέχη, θεωρείται σχεδόν απίθανο να το δεχθεί ο Αντώνης Σαμαράς για λόγους προσωπικού γοήτρου.

Όσοι γνωρίζουν τον αρχηγό της ΝΔ, ξέρουν πολύ καλά πως μια τέτοια ενέργεια θα ήταν προσωπική ήττα για τον ίδιο. «Ο Σαμαράς δεν θέλει να φύγει με το κεφάλι κατεβασμένο… ούτε και πρόκειται να μπει σε τέτοιες διαβουλεύσεις» λένε παλιά στελέχη της ΝΔ.

Συνεπώς είναι πιο πιθανό το σενάριο η κυβέρνηση να ζητήσει την ψήφιση της συμφωνίας με την τρόικα μέσα από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Αν το νούμερο αυτό δεν επιτευχθεί ο πρωθυπουργός θα ζητήσει εκλογές και από εκεί και πέρα τα πράγματα θα πάρουν άλλη τροπή.

Κρατήστε αυτό το σενάριο διότι είναι πολύ πιθανόν να το βρούμε μπροστά μας…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου