Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Απέλπιδα προσπάθεια Σαμαρά: Ξηλώνει το μνημόνιο με νέο Σύνταγμα!

Την ίδια ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις πετσοκόβονται, η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζει στις προτάσεις της για την Συνταγματική Αναθεώρηση προσθήκη στο άρθρο 17 για την προστασία εκτός των εμπράγματων δικαιωμάτων, των ενοχικών δικαιωμάτων ήτοι μισθών και συντάξεων. 

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος...
το έλλειμμα που υπάρχει στο υπάρχον Σύνταγμα έχει ......

....εκμεταλλευτεί η τρόικα και πιέζει για περαιτέρω μειώσεις.

Πέραν τούτου, η Νέα Δημοκρατία κάνοντας ένα άνοιγμα προς τα δεξιά για να σώσει τα …ψηφαλάκια, θα συμπεριλάβει στη συνταγματική αναθεώρηση διάταξη η οποία θα παρέχει περισσότερες εγγυήσεις για την προστασία της Ελληνικής γλώσσας και της εθνικής ταυτότητας. 

Επίσης, αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω μείωση του νόμου περί βασικού μετόχου.

Επίσης η κυβερνώσα παράταξη προωθεί αφενός την μείωση του αριθμού των βουλευτών και αφετέρου την δημιουργία ασυμβίβαστου μεταξύ υπουργού και βουλευτή. 

Σε ότι αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος εξήγησε ότι στο «νέο Σύνταγμα» εάν αυτό τελικά υιοθετηθεί θα ενισχυθούν οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ σε ότι αφορά την εκλογή του, θα υπάρξει διαφοροποίηση της διαδικασίας, είτε απευθείας από το Λάο είτε μέσω κάποιας άλλης διαδικασίας.

Για τα πολιτικά κόμματα, η Νέα Δημοκρατία προτείνει την προσθήκη διάταξης για την δημοκρατική λειτουργίας τους. 

Με άλλα λόγια έχοντας ως παράδειγμα την Χρυσή Αυγή στόχος θα είναι να είναι ξεκάθαρο ποιο κόμμα βρίσκεται εντός "Συνταγματικού" τόξου και ποιο όχι. 

Επίσης, σύμφωνα με τον βουλευτής της ΝΔ και υπεύθυνο της επιτροπής για την Συνταγματική Αναθεώρηση θα υπάρξει και πρόβλεψη για το εάν μπορούμε να έχουμε λαϊκό δημοψήφισμα μετά από λαϊκή πρωτοβουλία.

Όσον αφορά το νόμο περί ευθύνης υπουργών η ΝΔ επιθυμεί την αλλαγή του και την κατάργηση της αποσβεστικής προθεσμίας, έτσι ώστε να ισχύσει η κοινή παραγραφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου