Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

1,2 ΔΙΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥΛΗΣΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!

Η Τράπεζα Πειραιώς πούλησε στεγαστικά δάνεια Ελλήνων πελατών της, στον όμιλο ΚΚR !!!

Με τι κούρεμα πουλήσατε τα δάνεια κύριε Σάλλα ;;;


Με 50% ή περισσότερο 
;

Και με τι προμήθειες στους μεσάζοντες ;;;

Δεν ήταν καλύτερα για την τράπεζα να τα κουρέψετε στους ίδιους τους δανειολήπτες, που μάλιστα σας διέσωσαν ως φορολογούμενοι, χωρίς να πληρώσετε......
... δεκάρα τσακιστή για προμήθειες ;;

Ή μήπως τελικά όλο το παιχνίδι γίνεται για τις προμήθειες ;;; 

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι συμφώνησε με την KKR τη δημιουργία επενδυτικού σχήματος για τη μεταβίβαση, μέσω τιτλοποίησης, χαρτοφυλακίου περιουσιακών στοιχείων της Τράπεζας ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Οι εταιρείες του σχήματος θα τελούν υπό τη διαχείριση ή/και τον έλεγχο της ΚΚRCredit, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς θα αναλάβει την τραπεζική εξυπηρέτηση (servicing) του χαρτοφυλακίου, το οποίο αποτελείται από ενήμερα όσο και από μη εξυπηρετούμενα δάνεια καθώς και από μετοχικούς τίτλους.

Η συμφωνία προβλέπει ότι funds υπό τη διαχείριση της KKRCredit θα καταστήσουν διαθέσιμη στις εταιρείες του μεταβιβαζόμενου χαρτοφυλακίου πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους μέχρι €300 εκατ. ευρώ και τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα αναλάβει η KKRCredit με στόχο την μεγιστοποίηση της αξίας του.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2015, μετά τη πλήρωση των κανονιστικών και λοιπών προαπαιτούμενων.


Η KKR συγκαταλέγεται στους κορυφαίους παγκοσμίως επενδυτικούς οίκους, έχοντας υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία αξίας $96,1 δισ. ενώ διαθέτει σημαντική προϊστορία σε διεθνείς επενδύσεις ανά την υφήλιο, επιδιώκοντας τη δημιουργία αξίας με την εισφορά κεφαλαίων μακροπρόθεσμου ορίζοντα, την στρατηγική σκέψη και την εισαγωγή βέλτιστων πρακτικών στη λειτουργία των εταιρειών.

Σύμβουλοι της Τράπεζας στη συναλλαγή είναι οι DeutscheBankAG, Shearman & SterlingLLP και η Δικηγορική Εταιρεία Κουταλίδη. Σύμβουλοι της KKR στη συναλλαγή είναι οι Weil, Gotshal & Manges, Karatzas & PartnersLawFirm, ArthurCoxandDeloitteLLP.

FMVOICE PEIRAEUS YPERVASI



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου