Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Σε χαλεπούς καιρούς “ανθίζουν νταβρήδες” !!!

Ο σημερινός Πρωθυπουργός μας, από απόλυτος πολέμιος των Μνημονίων, εν μια νυκτί έγινε υπέρμαχος τους και μετέτρεψε την ευχή σε κατάρα. 

Πολύ σύντομα ξέχασε τις...

εξαγγελίες του στα Ζάππειο I, II και III, όπου ισχυριζόταν πως είναι πατριωτική η στάση του κατά των Μνημονίων και σήμερα ισχυρίζεται πως επίσης είναι πατριωτική η στάση του, στη διατήρησή τους.

Βλέπετε, στην εποχή των Μνημονίων τα οποία φτωχοποίησαν μέχρι εξαθλίωσης πολύ μεγάλο μέρος του λαού μας, έχουν χάσει οι λέξεις την πραγματική τους αξία.

Είναι πολύ δύσκολο πλέον, να.....

.... ξεχωρίσει κάποιος το γνήσιο από το νόθο, το ελπιδοφόρο από το οπισθοδρομικό, το υγιές από το άρρωστο!! 

Στην Ελληνική Βουλή εισήλθαν πολιτικά παράσιτα, καιροσκόποι – φιλοτομαριστές πολιτικοί που σου παρουσιάζουν το μαύρο και το άσπρο κατά τέτοιον τρόπο, που ο λαός μας αδυνατεί να ξεχωρίσει πως το παρουσιαζόμενο από αυτούς ως άσπρο είναι άσπρο και το μαύρο είναι μαύρο. 

Κι όμως, αυτή τη Βουλή των Ελλήνων, κάποτε κοσμούσαν τεράστιες πολιτικές φυσιογνωμίες, με υπέρμετρο κύρος και πολιτισμό.

Στις ημέρες μας, αυτοί οι πολιτικοί σαλτιμπάγκοι εν ονόματι του πατριωτισμού, ξεπουλάνε την Ελλάδα και δυστυχούν τους πολίτες της. 

Γιατί δεν μπορεί να είναι πατριωτική στάση η συμπόρευση με την πολιτική της άνευ όρων παράδοσης της πατρίδος μας στους δανειστές τοκογλύφους, και η οποία έχει ωθήσει σε αυτοκτονία χιλιάδες συμπολίτες μας και επίσης έχει δημιουργήσει απογοητευτικές τάσεις σε ένα Έθνος που αργοσβήνει. 

Γιατί, πατριωτισμός είναι: “όταν βάζεις πάνω απ΄ όλα την αγάπη για τη χώρα σου” (Ντε Γκωλ – Πρόεδρος της Γαλλίας).

Αυτοί λοιπόν, οι πολιτικοί χαμαιλέοντες που αναγορεύουν εαυτούς σε πατριώτες, αλλά στην πραγματικότητα είναι πειθήνια όργανα της ΝΤΠ, έχουν “γεμίσει” το Ελληνικό κοινοβούλιο, το λίκνο της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. 

Όλοι αυτοί έχουν ενδυθεί την προβιά του πατριωτισμού και στην ουσία είναι εθελόδουλοι του Συστήματος!!

Μήπως, σε αυτούς δεν αναγνωρίζετε επί παραδείγματι, τον Άδωνι Γεωργιάδη, το Μάκη Βορίδη, το Θανάση Πλεύρη, τη Σοφία Βούλτεψη, τον Αργύρη Ντινόπουλο, τον Κώστα Μαρκόπουλο και πολλούς – πολλούς άλλους;

Ωστόσο, η διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, θα είναι η αφορμή για να βγάλουν τη μάσκα του αντιμνημονιακού τους αγώνα, και πολλοί άλλοι Βουλευτές που μέχρι χθες πολεμούσαν λυσσαλέα την πολιτική των Μνημονίων και που εκλέχτηκαν Βουλευτές από ψηφοφόρους που ως κορωνίδα των επιλογών τους ήταν η καταπολέμηση τους. 

Μια τέτοια περίπτωση Βουλευτή, ίσως η τρανταχτότερη, είναι του ανεξάρτητου Βουλευτή Αχαΐας, Γιώργου Νταβρή. 

Ο οποίος μετέχοντας μέχρι πρότινος στην Κ.Ο. των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” έδινε “μάχες” στη Βουλή και στα ΜΜΕ προκειμένου να μας πείσει για το πόσο βλαβερές είναι οι επιπτώσεις των Μνημονίων για την υγεία μας. 

Και ξαφνικά μας ανακοίνωσε πως θα ψηφίσει (και τελικά ψήφισε) υπέρ του προτεινόμενου Προέδρου της συγκυβέρνησης (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), γιατί αυτή τη στιγμή προέχει για την Ελλάδα η πολιτική σταθερότητα. 

Επεσήμανε δε, πως η μη ψήφιση Προέδρου θα επιφέρει πρόωρες εκλογές και η ενδεχόμενη αστάθεια που μπορεί να προκύψει θα δυναμιτίσει την προσπάθεια σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας. 

Δηλαδή, εν τοις πράγμασι χρησιμοποίησε απόλυτα την ρητορική των Σαμαρά – Βενιζέλου.

Οσονούπω ο κ. Νταβρής, συντάσσεται απόλυτα με την πολιτική των Μνημονίων, από τη στιγμή που θεωρεί πως το ΟΧΙ στην εκλογή Προέδρου θα αποσταθεροποιήσει την οικονομία μας. 

Όμως, ποια οικονομία εννοεί ο κ. Νταβρής; Αυτή που μέχρι χθες αποκαλούσε πτωχευμένη και διακήρυττε πως δεν θα αποδεχτεί το επαχθές και επονείδιστο χρέος (πολιτική θέση των ΑΝ.ΕΛ); 

Ωστόσο, θα μου πείτε γιατί στέκομαι ιδιαίτερα στον κ. Νταβρή!!

Θα σας απαντήσω πως ο κ. Νταβρής υπήρξε Αντιπτέραρχος της Πολεμικής μας Αεροπορίας και ως εκ τούτου θεωρώ πως θα έπρεπε να έχει ιδιαίτερα και πιο αυξημένα πραγματικά στοιχεία πατριωτισμού από τον μέσο Έλληνα. 

Και πατριωτισμός δεν είναι να συντάσσεσαι ξαφνικά με τους δυνάστες της Πατρίδος και του λαού της. 


Και νομίζω, δεν τιμά δι΄ όλου τον κ. Νταβρή το γεγονός πως σε καταγγελτική επιστολή (με ονοματεπώνυμα) πρώην στελεχών των ΑΝ.ΕΛ στην Αχαΐα, όπου τον καταγγέλλουν πως νιώθουν προδομένοι από την στάση του, εκείνος απάντησε με περίσσια θρασύτητα: “Εγώ ξέρω πως οι φίλοι και οι υποστηριχτές παίρνουν τηλέφωνο και επικοινωνούν απευθείας με τον βουλευτή”. 

Άλλωστε, την ίδια περίσσια θρασύτατη συμπεριφορά επέδειξε και άλλες φορές κατά το παρελθόν. 

Επί παραδείγματι: Όταν, στις αρχές Μαρτίου 2013 στην Πάτρα, στο προσυνέδριο των ΑΝ.ΕΛ ως γενικός εισηγητής σπατάλησε τη μισή του ομιλία σε ένα σκαιότατο παραλήρημα κατά του Βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου (συζητούσε την προσχώρησή του στους ΑΝ.ΕΛ) εν τη απουσία του, αλλά με την παρουσία της συζύγου του κ. Νικολόπουλου, την οποία και διόλου δεν σεβάστηκε!! 

Όταν, στο Συνέδριο των ΑΝ.ΕΛ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας εβρισκόμενος στο πάνελ, μαζί με τον Πρόεδρο καθώς και με άλλους Βουλευτές του κόμματος, κάπνιζε αρειμανίως ενώ από τους συνέδρους είχε ζητηθεί το ακριβώς αντίθετο!! 

Όταν, κατ΄ επανάληψη απέδιδε απαξιωτικούς έως πεζοδρομιακούς χαρακτηρισμούς στην συνάδελφό του στους ΑΝΕΛ (εκείνη τη χρονική στιγμή ήταν και οι δυο βουλευτές ΑΝ.ΕΛ), Ραχήλ Μακρή. 

Αυτή η βάναυση λεκτική συμπεριφορά του, προκάλεσε και τη διαγραφή του από τους ΑΝ.ΕΛ. 

Συνεπώς, θεωρώ πως δεν είναι πολύ δύσκολο να εξευρεθούν οι 180 για την εκλογή του νέου Προέδρου και να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. 

Οι επόμενες “πονηρές” ημέρες θα δείξουν πόσοι καλοθελητές θα συνταχθούν στο ΝΑΙ της εκλογής Προέδρου, προκειμένου “να μην δημιουργηθεί πολιτική αστάθεια” που θα επιφέρει, “αποσταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας”.

 Είδομεν!!! 

Παναγιώτης Αποστόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου