Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

Ο μεγαλύτερος εχθρός του Πούτιν είναι η Κεντρική του Τράπεζα. Οι ΗΠΑ καθοδηγούν τη Ρωσική Κεντρική Τράπεζα για το πώς πρέπει να στραγγαλίσει τη ρωσική οικονομία. Η διοίκηση της Ρωσικής Κεντρικής Τραπεζας βρίσκεται έξω από τη Ρωσία.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν είναι υποχρεωμένη να στηρίζει τη ρωσική οικονομία, και δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη στο Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (που το συνέταξαν γραμμένο στα χρόνια της αμερικανοκρατίας του Γιέλτσιν . 

Τις ευθύνες της Κεντρικής Τράπεζας εκτός από τον Σεργκέι Γιουργιεβιτς Γκλαζίεφ, που από τον Μάρτιο είχε προτείνει την αναστολή αποπληρωμής των δανείων που είχαν χορηγηθεί από αμερικανικές και ευρωπαϊκές τράπεζες σε ρωσικές επιχειρήσεις τράπεζες και πλήρη διακοπή των οικονομικών συναλλαγών με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, επισημαίνει και ο βουλευτής Γιεβγιένι Αλεξάντροβιτς Φιοντόροφ, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ενωμένης Ρωσίας και πρόεδρος της επιτροπής Οικονομίας και επιχειρηματικότητας της ρωσικής Δούμας .

«Όλες οι χώρες του κόσμου χωρίζονται σε δύο μεγάλες ομάδες. Η μια είναι οι ανεπτυγμένες χώρες, και η άλλη οι αναπτυσσόμενες ή καλύτερα οι υπανάπτυκτες. 


Στο παρελθόν, οι υπανάπτυκτες χώρες ονομαζόντουσαν αποικίες. 

Οι οικονομίες όλων.....
...... των ανεπτυγμένων χωρών έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Χαμηλά επιτόκια Αυτό είναι το κλειδί. Όλες οι υπανάπτυκτες χώρες , δηλαδή το 90% των Κρατών στον κόσμο , έχουν πολύ υψηλά επιτόκια , είπε στην Pravda.ru o κ. Φιντόροφ και πρόσθεσε: 

«Η ουσία των υψηλών επιτοκίων, και στη Ρωσία, συνδέεται με το εθνικό νόμισμα και την εθνική αγορά. Για να επιτρέψουν στην Κεντρική Τράπεζα στη Ρωσία να τυπώνει ρούβλια, έτσι ώστε να μπορούμε να πάμε στα καταστήματα για να αγοράσουμε αυτό που θέλουμε , η Κεντρική μας Τράπεζα θα πρέπει να αγοράζει δολάρια ΗΠΑ. 


Αυτός ο κανόνας είναι κοινός για όλες τις υπανάπτυκτες χώρες. Το ρωσικό Σύνταγμα λέει ότι το ρούβλι θα πρέπει να είναι μετατρέψιμο.Για το σκοπό αυτό, η Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να έχει αποθέματα ξένου συναλλάγματος , που σήμερα είναι 450 δις δολάρια ποσό που υπερκαλύπτει 2,5 φορές την αξία του χαρτονομίσματος που βρίσκεται σε κυκλοφορία. 

  Με άλλα λόγια, το εθνικό νόμισμα της Ρωσίας δεν είναι το ρούβλι αλλά το δολάριο.
Το ρούβλι έχει ένα μικρό μερίδιο στη χώρα. Το σύνολο των επενδύσεων βασίζεται στα δολάρια και τα ευρώ. Το Σύνταγμα υποχρεώνει την Κεντρική Τράπεζα να προστατεύει την αξία του ρουβλίου, αλλά τώρα βλέπουμε ότι η Κεντρική Τράπεζα παραβιάζει το Σύνταγμα, διότι αύξησε το βασικό της επιτόκιο και υποτίμησε το ρούβλι.


Η Κεντρική Τράπεζα παραβίασε το Σύνταγμα και πολλές οδηγίες του Πούτιν, αλλά αυτό ήταν μια απολύτως λογική κίνηση. Το καταστατικό της Κεντρικής Τράπεζας δεν περιέχει ούτε μια λέξη για τη ρωσική οικονομία. Δεν είναι υποχρεωμένη να στηρίξει τη ρωσική οικονομία. Ο νόμος λέει ότι η Κεντρική Τράπεζα διέπεται από διεθνείς συμφωνίες, και η Τράπεζα υπογράφει συμφωνίες που το Υπουργείο Δικαιοσύνης αγνοεί. 


Η διοίκηση της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας βρίσκεται έξω από τη Ρωσία. Δεν επιτρέπεται στη Ρωσική Κεντρική Τράπεζα να στηρίξει την εθνική οικονομία. Η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα έχει συγκεκριμένες ιδιομορφίες. Ο ιδρυτικός της νόμος ν λέει ακόμη ότι η τράπεζα είναι ένας κλάδος των ξένων εταιρειών στη Ρωσία. Για παράδειγμα, η Κεντρική μας Τράπεζα είναι ο θεματοφύλακας του ΔΝΤ. Ο νόμος της Κεντρικής Τράπεζας δεν έχει μια λέξη για τη ρωσική οικονομία. 


Ωστόσο, περιέχει λεπτομερείς οδηγίες για το πώς θα εκτελέσει τις εντολές από το εξωτερικό. Ο νόμος έγινε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990. Ο Πούτιν προσπάθησε να το τροποποιήσει στη δεκαετία του 2000, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσικής Ομοσπονδίας εργάζεται για μια ξένη χώρα, με το ρωσικό σύνταγμα. 

Αυτή η κατάσταση επιβάλλει κυρώσεις για τη Ρωσία. Η ρωσική Κεντρική Τράπεζα είναι υποχρεωμένη να φέρει εις πέρας τις οδηγίες από τις ΗΠΑ και οι Αμερικανοί της ανέθεσαν την αποστολή να αποδυναμώσει τη ρωσική οικονομία. Όλοι μας , οι πολίτες, η κυβέρνηση, η Κεντρική Τράπεζα, οι βουλευτές, όλοι, εργαζόμαστε με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους. Οι νόμοι μας λένε ότι δεν είμαστε Κυρίαρχοι. 

Η Κεντρική Τράπεζα εργάζεται για μια ξένη χώρα. Αυτή είναι ρητή πρόβλεψη του Συντάγματος. 


Αν έχεις χαμηλά επιτόκια στις αναπτυγμένες χώρες, τότε το ελεύθερα διαμορφούμενο επιτόκιο δουλεύει υπέρ σου. 


Εάν έχεις υψηλά επιτόκια, όπως στις υπανάπτυκτες χώρες, τότε το ελεύθερο επιτόκιο δουλεύει εναντίον σου. 


Το ελεύθερο επιτόκιο είναι καλό όταν έχεις μια ελεύθερη χώρα. Όταν μια χώρα είναι αποικία μεγάλων ξένων συμφερόντων , τότε το ελεύθερο ρυθμό, είναι εργαλείο εξαγωγής του πλούτου από τη χώρα. 


Όλα τα εργοστάσια μας χτίστηκαν με εξωτερικό δανεισμό Αν θέλετε να χτίσετε κάτι, θα πρέπει να πάρετε ένα δάνειο. Για να αγοράσετε αυτοκίνητο, τρακτέρ, ψυγείο, οτιδήποτε, θα πάρετε δάνειο. Και όλα αυτά έχουν συνδέονται με τη συναλλαγματική ισοτιμία του ρουβλίου, την οποίο η Κεντρική Τράπεζα αρνήθηκε να στηρίξει.
Ο μηχανισμός της αύξησης των τιμών λειτουργεί μέσω του πιστωτικού συστήματος.

Η κυβέρνηση, δεν έχει σημασία πόσο καλή ή κακή μπορεί να είναι μπορεί μνα επηρεάσει την Οικονομία κατά 10% , Το άλλο 90% εξαρτάται από τις αποφάσεις και την πολιτική της Κεντρικής τράπεζας. Η κυβέρνηση είναι ένας ρυθμιστής και επηρεάζει λίγο με τον προϋπολογισμό. 

Το προεξοφλητικό επιτόκιο της Κεντρικής Τράπεζας σταματά τις χρηματικές ροές που κινούν την οικονομική ζωή».


http://deltio11.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου