Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

«ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΙΠΕΔ» ..

Ο Α. Τσίπρας δεσμεύθηκε για επανέλεγχο των συμβάσεων ιδιωτικοποίησης, όχι όμως και για ακύρωσή τους. Ο Π. Λαφαζάνης, σε αντίθεση με τον Ν. Παππά, έκανε λόγο για την πιθανότητα μονομερών ενεργειών

ΤΑΙΠΕΔ

Συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό είχε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.  Στη συνάντηση κυριάρχησε το ζήτημα της παραχώρησης του Ελληνικού από το ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιωτική εταιρεία.
Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε για μια φορά ακόμα την ……
.….αμέριστη συμπαράστασή του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι του Ελληνικού, για να αποτραπεί η εκποίηση του πρώην Αεροδρομίου και της παραλίας, και να μετατραπεί η περιοχή σε Μητροπολιτικό Πάρκο.
Επίσης επανέλαβε τη δέσμευση που έχει αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, για τον επανέλεγχο όλων των συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ που παραχωρούν δημόσιο πλούτο σε ιδιώτες, ως προς τη νομιμότητά τους και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, από τη νέα Βουλή, η οποία θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Μονομερώς

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μονομερών ενεργειών έναντι των δανειστών από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, άφησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Παναγιώτης Λαφαζάνης, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» και «αποκορύφωμα ενός μοντέλου υποτέλειας» τη «θεωρία» ότι μια χώρα δεν μπορεί να δρα μονομερώς.

«Κάθε χώρα που είναι δημοκρατική είναι κυρίαρχη και ανεξάρτητη. Παίρνει υπόψη της το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον, αλλά αποφασίζει με βάση το δικό της συμφέρον», σημείωσε χαρακτηριστικά και τόνισε πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα «ακυρώσει» τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους.

Όσον αφορά τις επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τις αντιδράσεις των αγορών, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε «ανεπιθύμητη εξέλιξη» την πτώση του Χρηματιστηρίου, προσθέτοντας όμως, πως η πτώση «δρομολογήθηκε» από τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά και δεν αντανακλά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τους φόβους τους πως μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα σε βάρος της χώρας.

Απαντώντας στις επικρίσεις της κυβέρνησης ο Παν. Λαφαζάνης αντέτεινε πως οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να «ενδυναμώνουν» τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης, «εφόσον όμως, θέλει να διαπραγματευτεί».
«Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται. Απλά ακολουθεί και παρακολουθεί τις θελήσεις και τις επιβολές των πιστωτών», πρόσθεσε.

Βίτσας vs Μητρόπουλος και Παππάς

Χθες ο Μητρόπουλος είπε ότι με βάση τα μνημονιακά υπογραφέντα οι εκλογές είναι λόγος παράτασης του μνημονίου. Ο Νίκος Παππάς απέκλεισε μονομερείς ενέργειες, ωστόσο ο Βίτσας είπε ότι η δίμηνη παράταση δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ καθότι δεν θα εφαρμόσει το μνημόνιο. Σύμφωνα με το vima.gr, αυτή η δήλωση επέφερε αναστάτωση στην Κουμουνδούρου:
Η δήλωση έπεσε ουσιαστικά σαν βόμβα στο οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ των μετριοπαθών στελεχών, τα οποία εκτιμούν ότι κατά την περίοδο έως ότου ξεκαθαρίσει το σκηνικό και κριθεί το αν θα υπάρξει προσφυγή στις κάλπες, θα πρέπει να επιδιωχθεί η μέγιστη δυνατή προσοχή.

Κάποιοι επιχείρησαν δε να μετριάσουν τις αρνητικές εντυπώσεις, λέγοντας ότι το νόημα της δήλωσης ήταν πως  απέναντι σε μία νεοεκλεγείσα κυβέρνηση, πιθανή θα πρέπει να θεωρείται η χαλάρωση των πιέσεων τουλάχιστον ως προς τα χρονοδιαγράμματα και πάντως, υπό συνθήκες συνολικής διαπραγμάτευσης, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει.

Η ανησυχία πάντως σημαντικής μερίδα στελεχών εστιάζεται στο ότι τέτοιου Τύπου δηλώσεις εκλαμβάνονται ως διάθεση για μονομερείς κινήσεις, σε μία περίοδο κατά την οποία ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και στενοί συνεργάτες του (όπως π.χ. ο Ν. Παππάς) επιχειρούν να διαβεβαιώσουν με κάθε ευκαιρία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν προτίθεται να προβεί σε κανενός είδους μονομερείς ενέργειες.

Ενα από τα κορυφαία κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκφράζοντας την αποδοκιμασία του για τα όσα δήλωσε ο κ. Βίτσας αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να δηλώνεις τώρα κάτι τέτοιο και εν τέλει τι είναι αυτό που επιθυμείς να αναβιώσει με τέτοιες φράσεις;», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

 Γκάλοπ

Προβάδισμα 3,1% στον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Interview, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της τηλεόρασης «Βεργίνα TV».

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 28,3%, έναντι 25,2%, που συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με ποσοστό 5,5% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, το ΠΟΤΑΜΙ με 4,5% και η Χρυσή Αυγή με 4,3%.

Κάτω του 2% κινούνται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,7%) και η ΔΗΜΑΡ (0,7%).
Σημαντική, εξάλλου, παραμένει η διαφορά μεταξύ των δύο αρχηγών στην ερώτηση περί του καταλληλότερου πρωθυπουργού, με τον Αντώνη Σαμαρά να συγκεντρώνει 38% των προτιμήσεων, έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο Αντώνης Σαμαράς αξιολογείται ως ο καταλληλότερος να τη διαχειριστεί με ποσοστό 46%, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 34% των ερωτηθέντων.

Στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την προκήρυξη της προεδρικής εκλογής, ποσοστό 49% των ερωτηθέντων θεωρούν τον Σταύρο Δήμα «καλή επιλογή», ωστόσο 43% εκτιμούν ότι δεν είναι πιθανό να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας η παρούσα Βουλή.
info by thepressproject.

Τι απαντά η Βούλτεψη σε Τσίπρα για ΤΑΙΠΕΔ

Τι απαντά η Βούλτεψη σε Τσίπρα για ΤΑΙΠΕΔΤην απάντησή της στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα περί δέσμευσής του για επανέλεγχο των συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ, που παραχωρούν Δημόσια περιουσία, έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι: «Ο κ. Τσίπρας επιμένει στο καταστροφικό σενάριο της ασυνέχειας του κράτους και συνεχίζει να στέλνει μηνύματα ασυνέπειας, με δηλώσεις περί δήθεν «επανελέγχου όλων των συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ».
Όλες οι αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ είναι νόμιμες και αποτελούν αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και συμβάσεις του ελληνικού Δημοσίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου