Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Δεν υπάρχει ούτε ένας εισαγγελέας για να τραβήξει το αυτί στον κομματάρχη – γερμανοτσόγλανο ...τραπεζιτη;

 Σε μια διεφθαρμένη πολιτικά χώρα δεν περιμέναμε να λειτουργεί …
δικαιοσύνη, αλλά έστω για το… θεαθήναι έπρεπε να δίνει σε ορισμένες τρανταχτές περιπτώσεις το παρόν .

Για "κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης" της ελληνικής οικονομίας μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας ο ανεκδιήγητος Στουρνάρας, μιλώντας στην εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδας για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ξενοφώντα Ζολώτα και μόλις 2 ημέρες από την πρώτη ψηφοφορία για τον ΠτΔ θέλοντας να δημιουργήσει κλίμα φόβου.

Αναφερόμενος στις νέες πολιτικές εξελίξεις στην χώρα, είπε ότι η κρίση των τελευταίων ημερών λαμβάνει πλέον ...........σοβαρές διαστάσεις, ότι η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό, ότι ο κίνδυνος όχι μόνο ανακοπής της αναπτυξιακής πορείας που μόλις ξεκίνησε, αλλά όπως τόνισε, ο κίνδυνος μιας ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας, είναι μεγάλος.

Πρωτοφανής δήλωση γιατί όταν πράγματι κάτι τέτοιο συμβαίνει εξ αιτίας κρίσιμων καταστάσεων - και όχι πολιτικής σκοπιμότητας - τότε η Διοίκηση της ΤτΕ φροντίζει είτε να το έχει προβλέψει, είτε να το έχει ήδη αντιμετωπίσει έμπρακτα με επιτυχία και χωρίς δηλώσεις.

Συμβαίνει κάτι τέτοιο; Όχι βέβαια!
Γιατί κανείς στην ΕΕ δεν είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει τις συνέπειες μιας ελληνικής κατάρρευσης όπως αυτή που περιγράφει ο Γ.Στουρνάρας.

Η συγκυρία μάλιστα που διάλεξε ο διοικητής της ΤτΕ να κάνει αυτή την ψευδή δήλωση που υπονομεύει την οικονομία της χώρας για να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη η κυβέρνηση από την οποία προέρχεται, κινείται σε απολύτως αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη που υπονοείται από την "προειδοποίηση" που απεύθυνε στο ακροατήριό του.

Δεν μπορεί να βγαίνει ο διοικητής της υποτίθεται ΤτΕ και να λέει τέτοια πράγματα χωρίς στοιχεία και αποδείξεις. Δεν είναι πολιτικό πρόσωπο για να αερολογεί "δωρεάν" και χωρίς συνέπειες. Αυτά που λέει πρέπει να τα στοιχειοθετεί. Και αν είναι ψεύδη να υπόκειται σε συνέπειες.

Επιτέλους να ελεγχθεί το αν όντως μειώνεται η ρευστότητα και ποιος ευθύνεται γι αυτό ή αν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο να ερωτηθεί ο ίδιος ο Γ.Στουρνάρας για ποιο λόγο κατέφυγε σε ψεύδη που υπονομεύουν μια ολόκληρη οικονομία.

Τα πλέον άσχημα σενάρια των τραπεζών έχουν προβλέψει ότι το μέγιστο που θα μπορούσε να προκύψει σε μία κατάσταση πραγματικού πανικού θα ήταν "φύγουν" περί τα 8 με 10 δισ. ευρώ. 

Το ΤΧΣ διαθέτει 11,6 δισ. ευρώ... 

Και εκτός αυτού η ΤτΕ έχει ήδη στην διάθεσή της ποσότητες χαρτονομισμάτων υπερεπαρκείς για να γεμίζουν τα ΑΤΜs για πολλές μέρες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου