Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Η Τουρκία συνεχίζει να δολοφονεί έθνη, δημοσιογράφους και να ετοιμάζει εισβολή ανενόχλητη!.

Ανησυχία στην Αθήνα προκαλεί η κλιμάκωση της έντασης που επιχειρεί η Τουρκία όχι μόνο στην Κύπρο και στο Καστελόριζο αλλά σε όλο το Αιγαίο με την...
«επιθετική» ποιοτικά αναβαθμισμένη κίνηση στην οποία προέβη στις 31 Δεκεμβρίου με τη δέσμευση μεγάλων περιοχών στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο για «επικίνδυνες επιχειρήσεις», για διάστημα ενός έτους, επικαλύπτοντας και σημαντικά τμήματα του Ελληνικού Εναέριου Χώρου.

Η Αγκυρα προκαλεί με φιρμάνι και για το Αιγαίο

Το απόγευμα της 31ης Δεκεμβρίου η Αγκυρα εξέδωσε δύο NAVTEX, τη 1076/14 και τη 1077/14, με τις οποίες δεσμεύει για «επικίνδυνες επιχειρήσεις» (Hazardous Operation) πολύ μεγάλες περιοχές στο Αιγαίο για το διάστημα από 1η Ιανουαρίου – 31 Δεκεμβρίου 2015 καθημερινά από τις 5 το ξημέρωμα μέχρι τις 4.00 το απόγευμα εκτός των Σαββάτων και Κυριακών.

Στο Βόρειο Αιγαίο η Τουρκία δεσμεύει ολόκληρη σχεδόν την περιοχή που περικλείεται από τον Αθω μέχρι τη Θάσο, τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο και στο Κεντρικό Αιγαίο την περιοχή μεταξύ Ικαρίας, Φούρνων, Πάτμου, Κίναρου, Λέβιθας και Αμοργού.

Αυτές οι τουρκικές NOTAMS (δεσμεύσεις εναέριου χώρου) υποχρέωσαν τις ηγεσίες του υπουργείου Εξωτερικών και Αμυνας, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και τον διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας να συναντηθούν εκτάκτως στις 2 Ιανουαρίου, προκειμένου να αξιολογηθεί η τουρκική πρόκληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου