Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΙΔΟΥ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ....ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ :"Οι ψηφοφόροι της Χ.Α δεν είναι φασίστες! Είναι θυμωμένος λαός και οφείλουμε να σταθούμε δίπλα του και όχι να τους απομονώνουμε!...Η Δημοκρατία δεν εκδικείται.

Καταπέλτης για ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΚΑΙ για Ι.ΑΛΑΦΟΥΖΟ, Δ.ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ, Θ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ! & ΜΕGA ! ... αλλά θέση έκπληξη για την Χρυσή Αυγή...

ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

 
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ  
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ


Συνέντευξη εφ όλης της ύλης, για όλους και για όλα(!) που ανάβει τα αίματα και ανεβάζει ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο πολιτικό κλίμα παραχώρησε το... 

ιστορικό στέλεχος της αριστεράς  και αδελφός του Αλέκου Παναγούλη, ο Στάθης Παναγούλης.  

Ο  υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Β' Αθηνών  θέτει μια σειρά ζητήματα, ενώ οι θέσεις του για τα εθνικά ζητήματα (Σκόπια , Κύπρος, ΑΟΖ)  και όχι μόνον, είναι βέβαιο πως θα προκαλέσουν αίσθηση στα  πολιτικά πράγματα της επόμενης ημέρας των εκλογών.  

Τονίζει πως ....
....όταν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα αναλάβει ο ίδιος προσωπικά πρωτοβουλία να δοθεί  στην δημοσιότητα και στον Ελληνικό και Κυπριακό Λαό το περιβόητο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τον Φάκελο της Κύπρου που για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια από την ημέρα που έκλεισε και παραδόθηκε το πόρισμα παρέμεινε κλειστό και επτασφράγιστο κρατικό απόρρητο εθνικό μυστικό*. 

Αποστάσεις όμως διακριτικά και με προσοχή κρατά από τις δημόσιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων αλλά και στις τρέχουσες εξελίξεις με το Κυπριακό ζήτημα και την προσπάθεια που γίνεται για την επιβολή ενός νέου δεύτερου σχεδίου Ανάν.   

Ο κ. Παναγούλης όμως ανάβει φωτιές με όσα λέει και αποκαλύπτει για τους Ι. Αλαφούζο (ΣΚΑΙ), Β. Βαρδινογιάννη και Σ.Ψυχάρη (MEGA) Δημήτρη Κοντομηνά (ALPHA) και Θ.Κυριακού (ΑΝΤ1).  Θέτει θέμα για τα δάνεια των "μεγάλων" τηλεοπτικών σταθμών ενώ ξεκάθαρα αποκαλύπτει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έτοιμο σχέδιο και νόμο για την επαναδειοδότηση από μηδενική βάση όλων των τηλεοπτικών συχνοτήτων. 
"Αν δεν συγκρουστεί ο Αλ. Τσίπρας με τους καναλάρχες, θα έχει την ίδια τύχη που είχε και ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Καραμανλής.


Η διαπλοκή πρέπει να τελειώσει. Δεν μπορεί ούτε ο Μπόμπολας, ούτε ο Αλαφούζος, ούτε ο Κυριακού, ούτε ο Κοντομηνάς να είναι πάνω από το νόμο. 

Το ραδιοτηλεοπτικό οφείλει να ασκεί το θεσμικό του ρόλο, να καλούνται όλα τα κόμματα και όλοι οι υποψήφιοι" λέει χαρακτηριστικά.   

Μείζον όμως είναι το πολιτικό ζήτημα που ανοίγει ο κ. Παναγούλης, ο οποίος θέτει ξεκάθαρα πλέον λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Ελλάδα, θέμα παραπομπής στο ειδικό δικαστήριο των κ. Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλου.  

Την ίδια άποψη έχει και για τον Γιώργο Παπανδρέου, τονίζοντας πως "ουδείς στην Ελλάδα έχει το ακαταδίωκτο. 'Ολοι πρέπει να λογοδοτήσουν στον Ελληνικό λαό". 

Τεκμηριώνοντας την άποψή του αυτή προχωρά ένα βήμα πιο πέρα και θέτει και μια σειρά άλλων ζητημάτων, τονίζοντας με έμφαση πως πρέπει να αναζητηθούν όχι μόνο πολιτικές και ποινικές ευθύνες αλλά και να δώσουν αυτά που οφείλουν και απέκτησαν -αν αποδειχθεί - παράνομα!

"Πρέπει και οφείλουν να λογοδοτήσουν Σαμαράς και Βενιζέλος. Να παραπεμφθούν στην Ελληνική δικαιοσύνη. 

Πρέπει να γίνουν εξεταστικές επιτροπές για να ελεγχθούν όλοι αυτοί οι υπεύθυνοι για την τραγωδία και την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει ο τόπος!  Να δώσουν πίσω στα δημόσια ταμεία η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ! χρωστάνε 150 ο ένας και 150 ο άλλος. 

Αυτά τα λεφτά είναι των Ελλήνων και χάθηκαν! Δεν θα τα δώσουν ποτέ πίσω. Αυτά τα λεφτά είναι χαμένα. Ο Ελληνικός λαός τα πληρώνει αυτά. Χρωστάνε στο δημόσιο και οι δυο (Σαμαράς - Βενιζέλος), ΠΑΣΟΚ και ΝΔ." αναφέρει μεταξύ άλλων στην συνέντευξη-ποταμό που παραχώρησε.  

Ο κ. Στάθης Παναγούλης κάνει λόγο για χούντα τονίζοντας χαρακτηριστικά. "Έχουμε κοινοβουλευτική χούντα. Όχι δημοκρατία. Η Βουλή δεν λειτουργεί. Ο Παπούλιας έχει παραβιάσει πολλές φορές το Σύνταγμα. το έκανε συστηματικά."

Το σημείο όμως που αναμένεται να ξεσηκώσει μεγάλες αντιδράσεις  είναι η τοποθέτηση του για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας πως αυτό που συμβαίνει με τον αποκλεισμό του τρίτου κόμματος είναι παράνομο! 

Συγκεκριμένα αναφέρει "Έχω μεγάλες πολιτικές και ιδεολογικές διαφωνίες με την Χρυσή Αυγή αλλά είναι λάθος αυτός ο αποκλεισμός τους από τα κανάλια και τον δημόσιο λόγο. 

Η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα.  Είτε το θέλουμε, είτε όχι!" και συνεχίζει για να συμπληρώσει  "ο υποψήφιος τους στο δήμος της Αθήνας πήρε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό! για τον δήμο." και αναφέροντας και άλλα θέματα που αφορούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής επισημαίνει ότι "Οι ψηφοφόροι της Χ.Α δεν είναι φασίστες! 

Είναι θυμωμένος λαός και οφείλουμε να σταθούμε δίπλα του και όχι να τους απομονώνουμε!...Η Δημοκρατία δεν εκδικείται. 

Η Δημοκρατία χαμογελά και προχωρά μπροστά"  

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Παναγούλη διαπνέεται από μια σειρά καταγγελιών με αποκορύφωμα την αναφορά και τοποθέτηση του πως "μετά το 1974 όλα τα κόμματα έχουν εγκληματήσει!  

Πρέπει να σταματήσει το πάρτι εδώ και 30 - 40 χρόνια! θα ελεγχθούν όλοι και αυτό είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν τα κάνει αυτά θα καταβαραθρωθεί!"

Ο Βουλευτής της αριστεράς με την μεγάλη ιστορική πορεία στο χώρο της (Αριστεράς) και του κέντρου παίρνει θέση και για τον πλήρη διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας τονίζοντας μεταξύ άλλων πως "Καλά είναι τα συσσίτια που δίνει η Εκκλησία αλλά η λύση δεν είναι όμως αυτή. 

Η λύση είναι να του δώσεις δουλειά του άνεργου"  Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Παναγούλης αφήνει αιχμές για τους υπουργούς υγείας (Γεωργιάδη - Βορίδη αλλά και Λοβέρδο) τονίζοντας πως  "Η Υγεία είναι εξαθλιωμένη. Εκεί και αν έγινε πάρτι σπατάλης και εκατομμυρίων!"  

Μιλάει για τον δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ- ΝΕΡΙΤ αλλά και  τον  δημόσιο τομέα για τον  οποίο τονίζει πως είναι  "διαλυμένος".

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και οι θέσεις του κ. Παναγούλη για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους αλλά και για την φορολογική πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ .

Αναφορικά με την πολιτική κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου και το ΚΙΝΗΜΑ δημοκρατών σοσιαλιστών λέει πως πρόκειται για κίνημα  επίσημης καταγραφής  ηλιθίων, αλλά τονίζει πως "τον έβαλαν κάποιοι άλλοι να κάνει κόμμα.."

Ο κ. Παναγούλης όμως ευθέως αλλά και σε κάποια σημεία εμμέσως -υπονοώντας τον Άδωνη Γεωργιάδη- θέτει θέμα και για την λειτουργία της ελληνικής δικαιοσύνης, τονίζοντας πως αν λειτουργούσε σωστά και αμερόληπτα θα έπρεπε "αυτός ο γυρολόγος που τριγυρνά σαν την μαϊμού να έχει συλληφθεί με όσα λέει αυτός και όλοι οι υπόλοιποι όταν τρομοκρατούν το κόσμο πως αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει τα χρήματα του από την Ελλάδα".

Σε ό,τι αφορά στις δημοσκοπήσεις λέει πως δεν πιστεύει καμία δημοσκόπηση απολύτως! και πως "όλες θα διαψευστούν! τα αποτελέσματα είναι εντελώς διαφορετικά στο μόνο που θα επαληθευθούν -γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς είναι στην πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα άλλα θα διαψευστούν!"

Eνώ για τις μετεκλογικές συνεργασίες επισημαίνει τονίζει πως δεν θα χρειαστεί, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκλεγεί αυτοδύναμα, αλλά αν υπάρξει θέμα, ισχύουν οι επίσημες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και πως αυτές -οι συνεργασίες - θα κριθούν από τα αποτελέσματα.

Και στο ζήτημα όμως -το λεγόμενο- μεταναστευτικό και την λαθραία παράνομη είσοδο στην χώρα μας χιλιάδων προσφύγων, η θέση του κ. Παναγούλη αναμένεται να προκαλέσει έντονες συζητήσεις και διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο υποψήφιος βουλευτής της Β' Αθηνών προχωρά ένα βήμα πιο πέρα στον προβληματισμό του, θέτοντας ένα καίριο ερώτημα για όλους αυτούς που εισέρχονται στην Ελλάδα. 

Το ερώτημα απευθύνεται προς κάθε κατεύθυνση, υπογραμμίζοντας ο κ. παναγούλης  πως "οφείλει να μας προβληματίσει το γεγονός και πρέπει να το διερευνά η χώρα και οι αρχές το τεράστιο ποσό που πληρώνουν αυτοί οι δυστυχείς άνθρωποι που στέλνονται στην Ελλάδα με τα καραβάνια του θανάτου"

Τέλος σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί με την Νέα Δημοκρατία, ο κ. Παναγούλης λέει πως "μόνον αν υπάρξει ένα  απρόοπτο εθνικό πρόβλημα μπορεί να αναγκάσει μια τέτοια συνεργασία, αλλά δεν βλέπω κάτι τέτοιο...πήγανε κάποια στιγμή να προκαλέσουν κάτι σχετικά με την Τουρκία αλλά το μάζεψαν..." και συμπληρώνει πως " η ΝΔ θα υποστεί όχι μια απλή ήττα αλλά ιστορική συντριβή!"  

Τέλος αποκαλύπτει σε  ότι αφορά το ζήτημα της ψήφου των ομογενών ότι πρέπει να θεσμοθετηθεί η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού για τους ομογενείς. 

Δεν το εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων 40 ετών, και πρέπει να θεσμοθετηθεί" 


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  TOY  ΣΤΑΘΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου