Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Φοροελάφρυνση για χαμηλά και μεσαία στρώματα υπόσχεται ο Τσίπρας , λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές.

Φοροελάφρυνση για χαμηλά - μεσαία στρώματα

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που θα συγκροτηθεί από τις εκλογές με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε"ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση", που θα κινείται στον αντίποδα της φορολογικής πολιτικής της Ν.Δ.,παρείχε ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξη που έδωσε χθες στηντηλεόραση του ΑΝΤ1.

 Στον πυρήνα της φορολογικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στην ακίνητη περιουσία όσο και στο εισόδημα, βρίσκεται η ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, με επιβάρυνση των μεγάλων που φοροδιαφεύγουν.

    Για τον ΕΝΦΙΑ ο Αλ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ,ότι.......... θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από ένα νέο σύστημα, αφού επαναπροσδιοριστούν οι αντικειμενικές αξίες, το οποίο θα προβλέπει υψηλό αφορολόγητο για την πρώτη κατοικία και επιβάρυνση όσων "έχουν σπίτια με πισίνες και τα κρύβουν" με οποιονδήποτε τρόπο. 

Για τα εισοδήματα εγγυήθηκε ότι θα υπάρχει αφορολόγητο 12.000 ευρώ για όλουςαντί της φορολόγησης όλων από το πρώτο ευρώ που επέβαλε η Ν.Δ., είτε πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες που σήμερα φορολογούνται με 26% είτε για αγρότες που φορολογούνται με 13%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου