Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Roberts: Η συμμαχία με τη Ρωσία θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποφύγει την «αιχμαλωσία» από την Δύση.

Η Ελλάδα θα είναι σε θέση να αποφύγει την  «εταιρική επιδρομή" των δυτικών τραπεζών  και των  χρηματοπιστωτικών  ιδρυμάτων , αν θα ακολουθήσει το δρόμο της συνεργασίας με τη Ρωσία, πιστεύει  ο πρώην σύμβουλος για την οικονομική πολιτική των ΗΠΑ  στο  Υπουργείο Οικονομικών στην κυβέρνηση Ρέιγκαν.

ΜΟΣΧΑ, 30 Ιανουαρίου - RIA Novosti. 


Οι διπλωμάτες των  Βρυξελλών πιέζουν την Αθήνα ότι θα  ενισχύσουν την κατάρρευση των Ελληνικών χρηματιστηριακών δεικτών, η Δύση δίνει στις νέες Ελληνικές αρχές να κατανοήσουν ότι δεν θα κάνουν  παραχωρήσεις και θα συνεχίσουν   την «λεηλασία» του πληθυσμού των μεσογειακών κρατών, και .....
...προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεργαστεί με τη Μόσχα. 

Αυτά δήλωσε ο Αμερικανός  πολιτικός επιστήμονας και οικονομολόγος Paul Craig Roberts    πρώην Βοηθός Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Η υπόσχεση της ΕΕ και των ΗΠΑ σε σχέση με την Ελλάδα είναι αρκετά σαφής - αν η Ελλάδα δεν συμφωνεί με τους όρους της Δύσης, θα καταστραφεί, "- λέει ο αναλυτής .


Αμέσως όταν έγινε γνωστό ότι ένα μέρος της ελληνικής κυβέρνησης θα περιλαμβάνει εκπροσώπους του Κομμουνιστικού Κόμματος, με απώτερο σκοπό   να δημιουργήσουν σχέσεις με τη Μόσχα, η Δύση ξεκίνησε μια επίθεση στο ελληνικό χρηματιστήριο δεικτών και των αγορών κινητών αξιών. 

Έτσι, η απόδοση των τριετών ομολόγων αυξήθηκε κατά 2,66 μονάδες στο 6,69%, ενώ ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποχώρησε κατά 9%  δηλαδή στο χαμηλότερο των τελευταίων τριών ετών, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα για τράπεζες.

Η ελληνική κρίση χρέους χρησιμοποιήθηκε για την επιβεβαίωση του μη-κυρίαρχου καθεστώτος των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να δείξει ότι οι τράπεζες που παρέχουν οικονομική βοήθεια σε εξαρτημένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν είναι υπεύθυνες για το κόστος του χρέους των κρατών αυτών, λέει ο Roberts.

"Αυτή είναι η έννοια της« νέας δημοκρατίας ». - Την αποκατάσταση της παλιάς φεουδαρχικής τάξης. Δηλαδή μια ομάδα από σούπερ-πλούσιους αριστοκράτες και όλοι τους άλλοι που εξυπηρετούν την βιωσιμότητα της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων», είπε ο αναλυτής.

Συγκρίνει τις ενέργειες των δυτικών τραπεζών και των κυβερνήσεων "Για την εταιρική επιδρομή» και σημειώνει ότι στις τελευταίες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε μόνο το 37% του συνολικού αριθμού των ψήφων που, κατά τη γνώμη του, δεν είναι επαρκή για να ξεκινήσει  μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία κατά της «ληστρικής πολιτικής» της Δύσης. 


Η διέξοδος για τη νέα ελληνική κυβέρνηση, βλέπει ο επιστήμονας , είναι  ότι πρέπει να  συνεργαστεί  με τη Ρωσία και τα Δυτικά εναλλακτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Μπορεί η Ελλάδα να αποφύγει μια κατάσταση παρόμοια με αυτή που έλαβε χώρα στο Μεσαίωνα, όταν την ιδιοκτησία  ολόκληρων εθνών  μπορούσαν εύκολα να την ληστέψουν .


Πιστεύω ότι εάν η Αθήνα δημιουργήσει μια συνεργασία με τη Μόσχα είναι αρκετά πιθανόν να  λαμβάνει χρηματοδότηση από τις χώρες των BRICS», - προσθέτει ο Paul Craig Roberts.

http://ria.ru/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου