Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

"ΒΑΡΙΕΣ" ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Β.Πούτιν: "Με κάθε τρόπο θα αποτρέψουμε την παγκόσμια ηγεμονία των ΗΠΑ"

Σε συνέχεια των πρωινών δηλώσεων με του Α.Μέρκελ και Φ.Ολάντ ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας καταφέρθηκε κατά του πραγματικού κινδύνου για την παγκόσμια τάξη.
Οι δηλώσεις ήταν βαρύνουσες και αποκαλύπτουν όχι μόνο τους στόχους της αμερικανικής ηγεσίας για την διεθνή ασφάλεια αλλά και την αποφασιστικότητα του Ρώσου προέδρου να αντιμετωπίσει κάθε κίνδυνο.
«Υπάρχει ξεκάθαρα μία προσπάθεια να αναχαιτισθεί η ανάπτυξή μας με διαφορετικά μέσα. Υπάρχει μία προσπάθεια να διαταραχθεί η υπάρχουσα παγκόσμια τάξη… με έναν αδιαφιλονίκητο ηγέτη που θέλει να .......
.....παραμείνει τέτοιος με τη σκέψη πως του επιτρέπονται τα πάντα ενώ στους άλλους επιτρέπεται μόνο ό,τι επιτρέπει και μόνο προς τα συμφέροντά του»,είπε ο Β.Πούτιν.
«Αυτή η παγκόσμια τάξη δεν θα ταιριάξει ποτέ στη Ρωσία. Όμως δεν πρόκειται να εξαπολύσουμε πόλεμο εναντίον οποιουδήποτε, πρόκειται να συνεργαστούμε με όλους», είπε στη διάρκεια μιας συνάντησης με εργατικά συνδικάτα στην πόλη Σότσι αλλά είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε απειλή για την Ρωσία αλλά και την διεθνή τάξη.
Ο Πούτιν επανέλαβε πως οι δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία σε αντίποινα για τον ρόλο της στην ουκρανική διένεξη δεν θα έχουν αποτέλεσμα.
«Οι κυρώσεις – στο τέλος νομίζω πως δεν θα φέρουν χαρά σε κανέναν και πως ξεκάθαρα δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικές με μία χώρα σαν τη δική μας αν και μας προκαλούν μια ορισμένη ζημιά. Και θα πρέπει να το καταλάβουμε αυτό και να αυξήσουμε το επίπεδο της κυριαρχίας μας, περιλαμβανομένης της οικονομίας», είπε ο Πούτιν.
 
Αυτά έρχονται λίγο μετά τις φιλοπολεμικές δηλώσεις του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τ.Μπάιντεν από την διάσκεψη στο Μόναχο όπου ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον θέλει μια ειρηνική λύση στη σύγκρουση στην Ουκρανία, αλλά πρόσθεσε πως το Κίεβο έχει δικαίωμα να αμυνθεί έναντι της Ρωσίας και πως οι ΗΠΑ θα του παράσχουν τα μέσα για να το πράξει.
 
"Ο πρόεδρος κι εγώ συμφωνούμε ότι πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να σώσουμε ζωές και για να επιλύσουμε τη σύγκρουση ειρηνικά. Όπως είπε σήμερα η καγκελάριος Μέρκελ, η προσπάθεια αξίζει τον κόπο", δήλωσε ο Μπάιντεν στη διάσκεψη για την ασφάλεια που διεξάγεται στο Μόναχο.
 
Ωστόσο, ο αμερικανός αντιπρόεδρος πρόσθεσε: "Πάρα πολλές φορές ο πρόεδρος Πούτιν έχει υποσχεθεί ειρήνη και έχει προσφέρει άρματα μάχης, στρατεύματα και όπλα. Έτσι θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στην Ουκρανία βοήθεια στον τομέα της ασφάλειας, να μην ενθαρρύνουμε τον πόλεμο, αλλά να επιτρέπουμε στην Ουκρανία να αμυνθεί".
"Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει στρατιωτική λύση στην Ουκρανία. Όμως επιτρέψτε μου επίσης να είμαι σαφής, δεν πιστεύουμε πως η Ρωσία έχει το δικαίωμα να κάνει αυτό που κάνει. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε μια αξιοπρεπή ειρήνη. Πιστεύουμε επίσης πως ο ουκρανικός λαός έχει δικαίωμα να αμυνθεί", πρόσθεσε ο Τζο Μπάιντεν.
Φαίνεται πλέον ότι όλοι αναγνωρίζουν ότι το ουκρανικό ζήτημα είναι πρόσχημα των ΗΠΑ που σε συνδυασμό με την κυβέρνηση του Κιέβου προσπαθούν να «σαμποτάρουν» κάθε ειρηνευτική διαδικασία στην χώρα.
 
Μάλιστα ο γνωστός δημοσιογράφος Μάρτιν Σίεφ ανέφερε σε συνέντευξη στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων RT ότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται σε Μόσχα και Βρυξέλλες αλλά σε Ουάσιγκτον και Κίεβο.
 
Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ θέλουν να συνεχίζουν έναν νέο "Ψυχρό Πόλεμο". 
Όμως η Ρωσία πλέον έχει ηγέτη ο οποίος θα σταθεί εμπόδιο με κάθε μέσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου