Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Ο άνθρωπος που προέβλεψε την κατάρρευση του ευρώ έναντι του φράγκου αποκαλύπτει: «Η Ελλάδα προκαλεί Παγκόσμιο Χάος»

«Τα γεγονότα που που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα θα δημιουργήσουν χάος σε όλο τον κόσμο»
Σήμερα ο άνθρωπος, που πριν από 66 ημέρες εντυπωσιακά προέβλεψε την κατάρρευση του ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου, προειδοποίησε στο «kingworldnews» πως τα γεγονότα που… τρέχουν αυτή την περίοδο στην Ελλάδα δημιουργούν σε όλο τον κόσμο χάος και τεράστια προβλήματα για την ανθρωπότητα.
Egon von Greyerz
Πιο συγκεκριμένα ο Egon von Greyerz αναφέρει πως: «Σήμερα βρισκόμαστε στα πρόθυρα συγκλονιστικών γεγονότων, τα οποία εκτυλίσσονται σε όλο τον κόσμο και αλλάζουν τη ζωή μας. 
Είναι ειρωνικό πως.......
... Καταλύτης του Θανάτου Θα μπορούσε να είναι ένα ελληνικό δράμα. Με τον τρόπο που εκτυλίσσονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη και της Τρόικας, είναι δύσκολο να πω με σιγουριά αν πρόκειται για μια ελληνική τραγωδία ή κωμωδία.
Ο Πρόεδρος της ΕΕ μόλις είπε ότι «η Ελλάδα κινδυνεύει με πτώχευση αν συνεχίσουν με την ίδια στρατηγική.« Λοιπόν, ο Βαρουφάκης απάντησε: «Είμαστε ήδη σε κατάσταση πτώχευσης.» ….
Και συνεχίζει: «Είναι πραγματικά αναζωογονητικό να ακούω έναν υπουργό Οικονομικών να δέχεται πως μια χώρα είναι σε πτώχευση, δεδομένου μάλιστα ότι σχεδόν σε κάθε μεγάλη δυτική οικονομία, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, είναι σε πτώχευση. 
Πάντως δεν είναι συναρπαστικό όταν μια σχετικά μικρή οικονομία μπορεί τώρα να διαλύσει όλη την παγκόσμια οικονομία».
Ο Egon von Greyerz συνεχίζει τον συλλογισμό του: «Το ελληνικό δράμα και ο κόσμος δεν μπορεί να έχουν αίσιο τέλος. 
Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι το ντόμινο που προκαλείται σχεδόν από κάθε προβληματική οικονομία. Είναι ένας κόσμος υπό πίεση, με τα χρέη να μην μπορούν ποτέ να αποπληρωθούν. Υπάρχει έτσι μια έλλειψη ζήτησης, η οποία δημιουργεί τον αποπληθωρισμό και ο αποπληθωρισμός είναι ο υπ “αριθμόν ένα εχθρός των υπερχρεωμένων εθνών.
Κατά τις πρώτες 35 ημέρες του τρέχοντος έτους, 15 κεντρικές τράπεζες έχουν ήδη μειώσει τα επιτόκια και πολλές χώρες έχουν πλέον αρνητικά επιτόκια. Αυτό είναι καταστροφικό. 
Τα συνταξιοδοτικά ταμεία και οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν μπορούν να επιβιώσουν με αρνητικά επιτόκια. 
Αυτή τη στιγμή ελβετικές ασφαλιστικές εταιρείες δεν ξέρουν τι να κάνουν με τα μετρητά τους. Φυσικά δεν έχουν ακόμα καταλάβει ακόμα πως πρέπει να αγοράσουν χρυσό, αλλά σύντομα θα το κάνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου