Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Γερμανικός Τύπος: Η αρχή του τέλους της στρατηγικής της Merkel.

Την άποψη ότι η νέα αυτοπεποίθηση της Ελλάδας θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους για τη στρατηγική της Angela Merkel, η οποία συνέδεε την οικονομική αλληλεγγύη με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων διατυπώνει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Hamburger Abendblatt.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι
«η προκλητική στάση του Έλληνα πρωθυπουργού φέρνει τα πρώτα αποτελέσματα». 

«Συνειδητά αναζητεί .........συμμάχους στην νότια Ευρώπη, η οποία αρέσκεται να φορτώνει σε άλλους την ευθύνη για τα λάθη του παρελθόντος.

Το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα σε Βρυξέλλες, Ρώμη και Παρίσι έχει ως στόχο την 'τεκτονική μετακίνηση' της πολιτικής της ΕΕ.

Επιδιώκει να διχάσει την Ευρώπη και να απομονώσει τη γερμανίδα καγκελάριο.

Ακόμα και ο πρόεδρος τη Κομισιόν Jean Claude Juncker δείχνει να αλλάζει σιγά σιγά στάση» αναφέρει το δημοσίευμα της Hamburger Abendblatt.

Από την πλευρά της η εφημερίδα taz του Βερολίνου σχολιάζει πως «η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας είναι υπόθεση εβδομάδων ή μηνών».

«Οι προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι καλές, οδηγούν όμως στην οικονομική καταστροφή, χωρίς καν οι Ευρωπαίοι εταίροι να φέρον άμεσα ευθύνη.

Ίσως γι' αυτό το λόγο η Ευρώπη θα πρέπει να συζητά λιγότερο για επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους και να συμβάλει στην ανακούφιση Ελλήνων που υποφέρουν.

Μεσοπρόθεσμα ωστόσο η Ελλάδα χρειάζεται νέα επιχειρηματικά μοντέλα και εγκατάσταση βιομηχανιών.

Διότι με φέτα, ελιές και τουρισμό δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα κράτος, πόσο μάλλον ένα αριστερό κράτος», καταλήγει η εφημερίδα του Βερολίνου.

Πηγή: bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου