Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ρωσία: «Μπορεί να δώσουμε στην Ελλάδα και τους S-400″! (vid)

s400_4
Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει την Ελλάδα με τα Α/Α συστήματα S-400 εάν συνεχιστεί η πολιτική προσέγγισης των δύο χωρών από τη νέα κυβέρνηση.

Καθίσταται σαφές ότι η Ρωσία ετοίμαζε από καιρό το άνοιγμα στην Ελλάδα καθώς γνώριζε ότι θα υπάρξει πολιτική αλλαγή. 

Μένει να φανεί εάν αυτή θα είναι ουσιαστική, ώστε η Μοσχα να προχωρήσει σε «δώρα» γεωπολιτικής αναβάθμισης της χώρας.

To S400 είναι ένα Α/Α σύστημα μακρού βεληνεκούς το οποίο φτάνει τα 400 χλμ. 

Εάν το S300 θεωρείται το καλύτερο στο είδος του, το S400 έχει σχεδόν.....
…μαγικές ιδιότητες.

Το βεληνεκές του διαφοροποιείται ανάλογα με το βλήμα που θα χρησιμοποιηθεί
400 km (40N6 missile)
250 km (48N6 missile)
120 km (9M96E2 missile)
40 km (9M96E missile)

Το ραντάρ του 91N6E μπορεί να ετοπίσει τον στόχο σε απόσταση 600 χλμ! Πρακτικά ελέγχει όλο το Αιγαίο! 

Ενώ μπορεί να καταρρίψει έναν αεροδυναμικό στόχο σε μάξιμουμ ύψος από 27-20 χλμ και σε μίνιμουμ ύψος 0.005χλμ με το βλήμα 9M96 και 0.01χλμ με όλες τις εκδόσεις.

Μπορεί ταυτόχρονα να εμπλακεί με 80 διαφορετικούς στόχους.
Πρακτικά ρίχνει κάτω ότι πετάει.

Η περαιτέρω ανάπτυξη της στρατιωτικής και αμυντικής-τεχνικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας θα είναι το αντικείμενο της επικείμενης συνάντησης των υπουργών “Αμυνας των δύο χωρών γράφει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, επικαλούμενο τη γνώμη Ρώσων αναλυτών και δίνοντας στο σχετικό τηλεγράφημα τον τίτλο ότι «Μόσχα και Αθήνα θα αναγεννήσουν τη στρατιωτική τους συνεργασία».

Σχολιάζοντας την είδηση ότι ο υπουργός “Αμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού προσκάλεσε στη Μόσχα τον Έλληνα ομόλογό του Πάνο Καμμένο, ο γνωστός Ρώσος ειδικός Ίγκορ Κοροτσένκο, μέλος του Κοινωνικού Συμβουλίου παρά το υπουργείο “Αμυνας και διευθυντής του Κέντρου Ανάλυσης του Διεθνούς Εμπορίου Όπλων, εκτίμησε ότι τα βασικά θέματα, που θα μπορούσαν να συζητηθούν είναι «η ανταλλαγή πληροφοριών, οι προσκλήσεις παρατηρητών σε ασκήσεις, η απλοποιημένη διαδικασία εισόδου των ρωσικών πολεμικών πλοίων στα λιμάνια της Ελλάδας», καθώς και η παροχή πολεμικών συστημάτων, όπως και η εκπαίδευση των χειριστών των συστημάτων αυτών.

«Έχουμε συγκεντρώσει πλούσια εμπειρία στον τομέα αυτό. Τις τελευταίες δεκαετίες η Ρωσία προμήθευσε την Ελλάδα με ποικίλα συστήματα και μονάδες αεράμυνας, ειδικότερα τους S-300, αερόστρωμνα αποβατικά πλοία τύπου «Zubr», καθώς και οχήματα μεταφοράς πεζικού, τα οποία χρειάζονται επισκευή και εκσυγχρονισμό», διαπιστώνει ο κ. Κοροτσένκο.

Μια επίσκεψη του νέου υπουργού “Αμυνας της Ελλάδας στη Ρωσία μπορεί να είναι αποδοτική ως προς την αμυντική-τεχνική συνεργασία των δύο χωρών, εκτιμά ο αντιστράτηγος Γεβγκένι Μπουζίνσκι, πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης διεθνών συμφωνιών του ρωσικού υπουργείου “Αμυνας.

«Ενδεχομένως κάτι να προέκυψε ως προς την αμυντική-τεχνική συνεργασία. Νομίζω ότι πρόκειται για μια φυσιολογική επίσκεψη, μια γνωριμία με τον νέο υπουργό, μπορεί κάτι παραγωγικό να προκύψει από αυτό μελλοντικά», δήλωσε ο αντιστράτηγος Μπουζίνσκι, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα είναι η μοναδική από τις ευρωπαϊκές νατοϊκές χώρες, η οποία έχει προμηθευθεί συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και αερόστρωμνα πλοία».

«Νομίζω ότι τώρα αποκαθίσταται η αμυντική-τεχνική συνεργασία των χωρών μας, εάν στο παρελθόν προμηθεύσαμε την Ελλάδα με αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300, τότε προοπτικά λόγος μπορεί να γίνει και για S-400», υποστήριξε ο επικεφαλής του Κέντρου Στρατιωτικών Προγνώσεων Ανατόλι Τσιγκανόκ, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα ενδεχομένως να ενδιαφέρεται για αποβατικά σκάφη και να συμφωνηθούν ανταλλαγές επισκέψεων πολεμικών πλοίων των δύο χωρών και ειδικότερα την πρόσκληση πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού σε ρωσικά λιμάνια και εισόδους των πλοίων του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας σε ελληνικά λιμάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου