Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Ρωσία εντάσσεται στο «κινεζικό ΔΝΤ»

CHINA BANKΗ Ρωσία αποφάσισε να προσχωρήσει στην Ασιατική Τράπεζα επενδύσεων  (AIIB), η οποία ιδρύθηκε από την Κίνα. 

Αυτό ανέφερε σήμερα  Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015, ο Ρώσος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Ιγκόρ Σουβάλοφ, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων  lenta.ru.

«Θα ήθελα να ενημερώσω σχετικά με την απόφαση που ελήφθη από τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βαλντίμιρ Πούτιν , και αφορά την συμμετοχή της χώρας  σε επενδύσεις και στο κεφάλαια της τράπεζας», είπε...

..... ο Σουβάλοφ στο  ασιατικό Οικονομικό Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε στην κινεζική επαρχία Χαϊνάν .

Η Ασιατική Τράπεζα  επενδύσεων σε υποδομές, ιδρύθηκε το 2014, σκοπός της  η χρηματοδότηση έργων υποδομής στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού (ΣΕΠΕ). 


Το πρώτο μνημόνιο για τη τράπεζα αυτή  υπεγράφη τον Οκτώβριο του 2014 στο Πεκίνο. Ο πλήρης κατάλογος των συν-ιδρυτών της τράπεζας θα  δημοσιευθεί στις 31 Μαρτίου, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η συμφωνία για την «βάση» της τράπεζας, θα τεθεί σε λειτουργία έως το τέλος του 2015, 27 χώρες έχουν ήδη ενταχθεί, 20 από αυτές  παρευρέθηκαν στο συνέδριο  του ΣΕΠΕ στην Κίνα. 


Τον Μάρτιο, τα μέλη του AIIB αποφάσισαν να επιτρέψουν την είσοδο σε  μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ελβετία και το Λουξεμβούργο.

Το εξουσιοδοτημένο αρχικό κεφάλαιο της Τράπεζας  AIIB  θα  ανέλθει  σε 100 δισεκατομμύρια δολάρια, το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο είναι 50 δισεκατομμύρια δολάρια. Η έδρα της εταιρείας θα βρίσκεται στο Πεκίνο.


Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, η Τράπεζα AIIB θα είναι ανταγωνιστική ως προς  το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία κυριαρχείται από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. 


Την ίδια στιγμή, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι το ταμείο έχει  χώρο για τη συνεργασία με την Κίνα, και την τράπεζα που ιδρύθηκε.

Πρόκειται για έναν ανελέητο οικονομικό πόλεμο και για την δημιουργία του αντιπάλου δέους του ΔΝΤ. Η Κίνα με την είσοδο της Ρωσίας και πιθανότατη και της Ινδίας, δημιουργεί μια τράπεζα που όμοια της δεν έχει ξαναδεί ο πλανήτης. 


Τα αυτοκρατορικά σχέδια του Πεκίνου  πλέον « εξέρχονται» της απαγορευμένης πόλης, και απλώνονται σε όλον τον Κόσμο. 

Καιρός είναι και η πατρίδα μας να εκμεταλλευθεί αναλόγως αυτές τις τεκτονικού τύπου αλλαγές, προς όφελος των Ελλήνων πολιτών που υποφέρουν από το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου