Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Διεθνής τύπος: Ο Έλληνας Υπουργός Ενέργειας θα επιδιώξει «εναλλακτικές λύσεις» στην Ρωσία.

h_51141067
Σενάρια επεξεργάζονται οι ξένοι και ειδικά οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι τρέμουν στην κυριολεξία στην ιδέα η Ελλάδα να …
επιτύχει χρηματοδότηση είτε από την Ρωσία είτε από την Κίνα. Για να κατανοήσουμε ως Έλληνες το μέγεθος της υποκρισίας των Φράγκων που έλεγαν οι πρόγονοι μας, την ίδια ακριβώς στιγμή  Γερμανοί, Γάλλοι, Βρετανοί συμμετέχουν στην κεφαλαιοποίηση  της Ασιατικής Τράπεζας.  Υποκρισία και φαρισαϊσμός σε όλο του το μεγαλείο.
Αναφερόμενο στην κατάσταση της Ελλάδος άρθρο του διεθνή τύπου , αναφέρει: Με νωπές  ακόμη τις  ​​φήμες που ξεφύτρωσαν αργά την Παρασκευή ότι «αυτό» ακριβώς το Σαββατοκύριακο Ελλάδα πιθανόν θα  έμενε  με .....
.....σχεδόν καθόλου «οικονομικούς πόρους», ειδικά στον δημόσιο τομέα, και με  πιθανή την επιβολή  ελέγχων των κεφαλαίων, που αποτελούν το πρόδρομο για ένα ολοκληρωμένο Grexit, η κατάσταση στην Αθήνα ευρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, αναφέρει η ιστοσελίδα zerohedge.com.
Χθες, η κυβέρνηση  συνασπισμού  του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε την λίστα με τις 18 προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις στην Τρόικα. Ένα  πακέτο μεταρρυθμίσεων το οποίο η εφημερίδα  Guardian την αποκαλεί «μεταρύθμιση-για-μετρητά», καθώς η Ελλάδα ελπίζει σε  περίπου 3. δις Ευρώ  έσοδα από τις μεταρρυθμίσεις, κάτι που θα ξεκλειδώσει τα € 7,2 δισεκατομμύρια της ευρωπαϊκής  οικονομικής βοήθειας.
Μάλλον, πρόκειται καθαρά για «προσδοκίες»  μεταρρυθμίσεων που πολύ δύσκολο να  αποφέρουν   3.δις Ευρώ  σε έσοδα. Επειδή το ζήτημα και  το πρόβλημα για την Αθήνα, είναι η ρευστότητα , η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για  να δημιουργήσει  έσοδα μήπως η Ευρώπη ΦΙΛΟΤΙΜΗΘΕΙ  και εκταμιεύσει τα απαιτούμενα κεφάλαια. Είναι ένα δυσεπίλυτο  πρόβλημα, διότι οι μεταρρυθμίσεις θα είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλείς εάν και όταν «περάσουν» . Σύμφωνα με το γνωστό πρακτορείο Bloomberg, μεταξύ των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων είναι η αύξηση των δασμών που καταβάλλονται στα τσιγάρα και το αλκοόλ, αλλά και άλλες μεταρρυθμίσεις .
Δεδομένου ότι όλες αυτές οι προτάσεις, εάν εφαρμοστούν, θα οδηγήσουν σε αύξηση των φορολογικών εσόδων,  κατά συνέπεια θα  μειώσουν  και την ήδη χαμηλή ποιότητα των Ελλήνων ,  κάνοντας τα πράγματα ακόμη πιο  δύσκολα .
Τότε, έγινε γνωστό ότι  ο Έλληνας υπουργός ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος είχε δηλώσει  σε μια συνέντευξη του στην εφημερίδα ΚΕΦΑΛΑΙΟ ότι ο «μόνος τρόπος για την Ελλάδα για  να βγει από την κρίση είναι μέσω σκληρής αντιπαράθεσης, αν όχι σύγκρουσης, με την « γερμανική Ευρώπη », ότι η Μόσχα αποτελεί την εναλλακτική λύση .
πουτιν-ορθοδοξος-500x327
Οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις που (ευρίσκονται σχεδόν σε τέλμα), μεταξύ της Ελλάδος και της  Τρόικα και οι οποίες κάνουν   ενάμιση βήμα προς τα εμπρός και δέκα βήματα πίσω, οδήγησαν το  Έλληνα υπουργό ενέργεια να δηλώσει ότι ο κατάλογος των ελληνικών μεταρρυθμίσεων  δεν μπορεί να αντιταχθεί στο ριζοσπαστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ή να τεθεί πάνω από την λαϊκή βούληση, και κυριαρχία.
«Δεν υπάρχει λίστα η οποία θα τεθεί   πέρα και πάνω από τη θέληση και την κυριαρχία του λαού», είπε στην εφημερίδα  ΚΕΦΑΛΑΙΟ σε συνέντευξή του το Σάββατο ο ίδιος. «Η γερμανοποιημένη  Ευρωπαϊκή Ένωση  κυριολεκτικά πνίγει την  χώρα μας, σφίγγοντας κάθε εβδομάδα τον κλοιό γύρω από την οικονομία μας », τόνισε ο Έλληνας Υπουργός .
Μάλιστα η εφημερίδα punchline αναφέρει:  «Η Ελλάδα ευρίσκεται σε  οριακό σημείο. Χρειάζεται επειγόντως μεγάλες, τολμηρές εναλλακτικές λύσεις , αλλά το χειρότερο είναι  ότι οι πιστωτές  συμπεριφέρονται σαν αδίστακτοι ιμπεριαλιστές προς μια μακρινή αποικία, απειλώντας την με οικονομική ασφυξία ».
Το πιο σημαντικό, γράφει η ιστοσελίδα είναι ότι ο Λαφαζάνης έχει κάποιες ιδέες για το πού θα βρεθούν χρήματα υλοποιώντας μια «μεγάλη, τολμηρή εναλλακτική λύση , την Μόσχα».
Ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας , θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του,  και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ενεργειακού κολοσσού Gazprom στην Μόσχα τη Δευτέρα, σε μια απάντηση στις πιέσεις των Γερμανών που ευθυμούν να “πνίξουν” την ελληνική οικονομία .
Ο κ. Λαφαζάνης, που ανήκει στην  αριστερή πτέρυγα του  ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, θα συναντηθεί με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ και τον διευθύνων σύμβουλο της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, καθώς και άλλους ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους, του ρωσικού  υπουργείου Ενέργειας, ανακοινώθηκε το Σάββατο.
Η επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού «θα έρθει λίγο πριν ο Α. Τσίπρας συναντηθεί με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα παρόλο που η ελληνική κυβέρνηση έχει τονίσει ότι δεν έχει ζητήσει επίσημα  χρηματοδότηση από το Κρεμλίνο.
Δεν επιδιώκει η Ελλάδα καμία μορφής  χρηματοδότηση από  το Κρεμλίνο, ακόμα. Αλλά σε περίπτωση που έως την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου δεν βρεθεί ρευστό , ΤΟΤΕ  θα πάει σε όποιον μπορεί να παρέχει τους απαραίτητους πόρους για να αποφευχθεί ο εμφύλιος πόλεμος, ακόμη και αν αυτό σημαίνει την ΕΞΟΔΟ από την  Ευρώπη, και  είσοδος στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση , κάτι που η Ρωσία ΑΝΑΜΕΝΕΙ  με ανυπομονησία ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΡΒΛΕΨΕΙ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ, καταλήγει το άρθρο .
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, οι επιλογές για την Ελλάδα στενεύουν επικίνδυνα , αλλά επιμένουμε ότι αυτός που θα χάσει πάρα πολλά στην προκειμένη περίπτωση δεν θα είναι ούτε η χώρα μας, ούτε πιθανόν η Γερμανία αλλά η ίδια ΕΕ και όλες οι χώρες οι οποίες την απαρτίζουν. Υπενθυμίζουμε αυτό που  ανέφερε ο Έλληνας Βουλευτής Ζουράρις  «οι Γερμανοί νικούν στις μάχες αλλά στο τέλος στο Βερολίνο εισέρχονται οι Ρώσοι». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου