Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Η σπουδαία γεωπολιτική θέση και αξία της Ελλάδας...ξαφνικά επηρεάζει και την κρίση της Μέρκελ !!



Κι ενώ  μας  πηδούσαν τόσα  24ωρα  για ... GREXIT.,  "σκάει" η πληροφορία  πως ακόμη και η Μέρκελ  φοβάται- σκέφτεται και  φυσικά........υπολογίζει την γεωπολιτική  θέση της  Ελλαδάρας!

Γι΄αυτό ,που ο Ομπάμα   έκανε  τόσες  κινήσεις το τελευταίο χροονικό διάστημα.!!!..

«Κλειδί» στην αποφασιστικότητα της Mερκελ να αποφύγει μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, είναι τα γεωπολιτικά  αποκαλύπτουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Βερολίνου στο πρακτορείο Euro Insight του ΜΝΙ.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Καγκελάριος εκτιμά, πως, η ευρωζώνη μπορεί να αντέξει ένα Grexit αλλά ανησυχεί για τα γεωπολιτικά. 

Ο Σοιμπλε έχει μελετήσει ένα Grexit και έχει εργαστεί πάνω σε σχέδια έκτακτης ανάγκης , αλλά συμμερίζεται τις ίδιες ανησυχίες. 

Εάν χρειαστεί, αναφέρει το Euro Insight, το Βερολίνο θα έδινε την έγκριση για περισσότερες εκδόσεις εντόκων γραμματίων ή ακόμη και πρόωρης εκταμίευσης.

Φοβούμενη την αστάθεια στα Βαλκάνια, η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel είναιαποφασισμένη να αποτρέψει μια κατάσταση στην οποία η Ελλάδα αποχωρεί από το ευρώ από ατύχημα, εν τω μέσω αυξημένων εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών για την χρηματοδότηση, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους στο Βερολίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου