Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Περιμένουμε 2,5 εκατομμύρια «οικουμενικούς ταξιδιώτες», όχι …παράτυπους μετανάστες.

Τρομακτικές διαστάσεις λαμβάνει για την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως όμως για την Ελλάδα
η ανεξέλεγκτη πλέον ροή οικουμενικών ταξιδιωτών , κυρίως από την σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο Συρία. 


Το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι τεράστιο, ενώ τα νησιά έχουν μετατραπεί σε «αποθήκες ψυχών», μια κατάσταση που δημιουργεί προβληματισμό ευρύτερο και στο επίπεδο της εθνικής ασφάλειας. 

Παράλληλα, αντιδρά και ο Δήμος Αθηναίων που δέχεται το ολοένα και αυξανόμενο βάρος στο κέντρο της πόλης, με το επιχείρημα ότι παντού αντιμετωπίζεται περιφερειακά, όχι στο κέντρο…

Όπως αναφέρει ...

......η Ημερησία, η μεγάλη όξυνση του φαινομένου προβληματίζει έντονα την κυβέρνηση και τους τοπικούς φορείς, κυρίως στα νησιά στα οποία έχουν αρχίσει να μετατρέπονται σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών.

Το πιο εφιαλτικό σενάριο όμως είναι άλλο. Είναι οι εκτιμήσεις ανώτατων αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος για νέο ανεξέλεγκτο κύμα. 


Όπως εκτιμούν, οι συλλήψεις οικουμενικών ταξιδιωτών θα φτάσουν φέτος τις 60.000 από 40.000 πέρυσι ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι στα απέναντι τουρκικά παράλια υπάρχουν συγκεντρωμένοι 2,5 εκατομμύρια οι οποίοι περιμένουν να μπουν στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η Καθημερινή, έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός των οικουμενικών ταξιδιωτών που συνελήφθησαν από τις λιμενικές αρχές το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2015 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. 


Συγκεκριμένα, το α’ τρίμηνο του έτους διασώθηκαν από το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος 10.445 αλλοδαποί, που εντοπίστηκαν να μπαίνουν παράνομα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τη στιγμή που ο αριθμός τους το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι ήταν 2.863.

Ήδη έχουν στηθεί σκηνές για να τους φιλοξενήσουν πρόχειρα , όμως, οι τοπικοί φορείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου